Tükendi
Stok AlarmıTürkçede birden fazla anlam ögesiyle kurulmuş genel anlamlı kavram işaretlerinin (sözcük gruplarının) büyük bölümünü *birleşik fiiller* oluşturur. Türkçedeki birleşik filleri: *isim + (yardımcı) fiilden oluşan birleşik fiiller*, *fiil- zarf-fiil eki + fiil yapısından oluşan birleşik fiiller*, *zarf + fiilden oluşan birleşik fiiller* ve *nesne + fiilden oluşan birleşik fiiller* başlıkları altında gruplandırmak ve incelemek mümkündür.
Bünyesinde nesne barındıran bir fiille bünyesindeki nesnenin birlikte kullanımından oluşan birleşik fiillere (*nesne tekrarlı fiiller*e) Türkçenin bilinen en eski yazılı kaynaklarından itibaren rastlanır.
Dr. Semra ALYILMAZ tarafından hazırlanan Türkçede Nesne Tekrarlı Fiiller başlıklı konuyla ilgili bu ilk müstakil çalışmada, Türkçenin başvuru eserlerinde yer alan *nesne tekrarlı fiiller* açıklamalı ve örneklemeli olarak dikkatlere sunulmaktadır.
Eser esas itibarıyla: *Türkçede Fiillerin Yapısı Üzerine*, *Türkçede Nesne Tekrarlı Fiillerin Kullanılma Sebepleri ve Biçimleri* ve *Türkçenin Temel Kaynaklarında Nesne Tekrarlı Fiiller* ana başlıklarından oluşmaktadır.