Tükendi
Stok AlarmıTüm Tiyatro emekçilerinin bayramı kutlu olsun dediğimiz ay, Mayıs ayı geldi, hoş geldi. Bu ay da Tiyatro Gazetesi 122.sayısıyla karşınızda.
‘Uluslararası 7. Anadolu Tiyatro Ödülleri’ manşetiyle yayınlanan gazetemizin ilk sayfasında yer alan diğer haberlere gelince; Tamer Levent’in Tiyatro ve Biz köşesinde ki yazısının başlığı ‘Sanat Üstyapı kurumu değildir.’ Başlığı ve ilk paragrafını gördüğümüz yazının devamını sayfa 3 de okuyabilirsiniz.
Kubilay Erdelikara ise ‘Leylek’ başlığıyla kaleme aldığı yazısında son gittiği ve gördüğü yerleri yazdı bizlere. Yine ilk sayfadan okumaya başladığımız yazının devamı 5.sayfada.
Melek Kentmen ise nefis bir söyleşiyle karşımızda bu ay. ‘Yelda Baskın’ın Şehir Tiyatrolarında yönettiği ilk oyun; Yaftalı Tabut’ başlıklı söyleşi tahmin edeceğiniz üzere Yelda Baskın ile. Söyleşi gazete de 10. Sayfadan okunabilir.
‘Özel Tiyatrolar Devlet Desteği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı’ başlıklı haber ise gazetenin önemli haberlerinden. İlk sayfadan okuduğunuz ilginizi çeken bu haberin ayrıntılarıysa sayfa 7 de.
Melike Birgölge bu ay Haldun Dormen ile söyleşti. Tiyatro tarihimizin önemli bir kesitinin tanığı olan usta isim Haldun Dormen söyleşisi ise keyifle okurlarını bekliyor. ‘Haldun Dormen: Tiyatro, Pratik Nedenlerden Dolayı Zordur!’ sözünün başlığa taşındığı söyleşi ise 16. Ve 17. Sayfalardan okunabilir.
Antalya’da, yepyeni bir oyun için heyecanlı bir bekleyiş var. Baküs Sahne’nin sahneleyeceği ilk oyun Kürklü Merkür prömiyer yapacak. Oyunun yönetmeni Dr.Okan Cinemre ile konuşan isim ise Arzu Taşkın. ‘Gelecekte Bir Gün Kürklü Merkür Baküs Sahne’de’ haberini başlığa da taşıyan Arzu Taşkın söyleşisi 26 ve 27.sayfa da sizlerle.
Uluslararası tiyatrolar ve tiyatro insanlarını siz değerli okuyucularımız ile tanıştırmayı hedeflediğimiz röportaj serimizin ilk konuğu; Portekiz, Braga şehri Braga Theatre Company-Theatro Circo Yöneticisi, değerli tiyatro insanı Rui Madeira diyerek başladığı söyleşisiyle bizlere Merhaba diyen isim; Zeynep Kaymas ‘Rui Madeira: Tiyatro, Sahne ve Seyirci Arasındaki Yüzleşmedir’ başlığıyla okuduğumuz bu keyifli söyleşinin devamı ise 28 ve 29. sayfalarda.
Telat Yurtsever; ‘Hatırlamak veya İstemsizce Kayda Almak’ başlıklı yazısıyla bu ay gazetemizde. İlk sayfa da okumaya başladığımız bu yazının devamıysa 9. sayfa da.
İç sayfalarda gördüğümüz diğer yazılar ise şöyle;
Nurhan Uslu’nun manşette gördüğümüz Tiyatro Gazetesi’nin düzenlediği Uluslararası 7.Tiyatro Ödülleri Töreni haberinin ayrıntıları köşesinde. Aralık yasakları nedeniyle 17 Mayısa ertelenen tören tam kapanma uygulaması nedeniyle yine ertelenmek zorunda kaldı. Şimdiden tarih vermekte zorlanmamıza rağmen, hedefimiz Eylül ayının ilk haftasında ödül törenini düzenlemek ve Yurtiçinden, yurtdışından ödüllendirilen sanat emekçilerin ödüllerine bir an önce kavuşmasını sağlamak arzusundayız diyor.
Burak Süme’nin gerçekleştirdiği söyleşi bu ay Selda Alkor ile. Selda Alkor: Kadın Hikayeleri Konusunda Müthiş Duyarlıyımdır! Oynadığım Dizilerde Kadının Toplumda da Var Olabileceğini Göstermeye Çalıştım!’ diyor. Söyleşiye başlık da olan bu sözlerin devamı ise sayfa 4 de.
Işıl Çalışkan’ın Birgün Gazetesi’nde ki haberi; ‘Sanatımız Sömürüldü’, bu ay gazetemizden de okunabilir. 5. Sayfa da.
Serkan Fırtına, ‘Özdemir Nutku Oyun Yazma Yarışmasında Dereceye Giren Oyunlar Kitaplaştı’ diyor. Yazı 6.sayfa da.
Büşra Elmaskaya ‘Efeler Belediyesi Kültür Yayınları’ başlıklı iki ayrı kitabı tanıttığı yazısı da 6. Sayfadan okunabilir.
Halit Karaata’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, sağlık sorunları nedeniyle bu ay, geçen yıl mayıs ayında yazmış olduğu yazısını bir kez daha sizlerle buluşturmayı seçtik. ‘Her Ne Ararsan Kendinde Ara’ başlıklı yazısı sayfa 7 de.
Yaşam Kaya; ‘Beyaz Kanatlar:Covit-19 Sonrasının Gerçekleri!’ başlıklı yazısıyla sayfa 8 de, Pınar Erol ise aynı sayfa da ‘Türkiye Tiyatro Vakfı; ‘Kulis: Bir Tiyatro Belleği, Hagop Ayvaz sergisi kapsamındaki etkinliklerine devam ediyor’ yazısıyla sizinle.
Sefer Dülger’in çevirip haberleştirdiği ‘Oyun Yazarları Serisi: Alecky Blythe’ yazısı sayfa 12 de.
İzmir Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun emektar ismi Zekeriya Hocalar ile konuşan isim ise Serap Atkan. Bu keyifli söyleşinin başlığı ise; ‘İzmir’in En Köklü Tiyatrolarından Biri Olarak, Hedeflerimizi Gerçekleştirmenin Gururunu Yaşıyoruz.’ Sayfa 14 de.
Pandemi sürecinde salonlarını kapatarak oyunlarına ara vermek zorunda kalan tiyatrolar, yaşadıkları sıkıntıları Tiyatro Gazetesi’ne anlattı diyen Serap Atkan; ‘Hayat Damarları Kopmuş Bir Ülkeye Dönmeden. Tiyatrolara Acil Destek! Başlığını kullanmış bu yazı için. Sayfa 15 de.
Sayfa 15 de yer alan başka bir yazı ise ‘Hayat Sanat İnsan’. Kımız Bozkır kaleme aldı.
Yalçın Baykul; ‘Kepirtepe’nin Yıkık Tiyatrosu’ yazısıyla bir tarihe ışık tutuyor 18 ve 19.sayfalarda.
Gökhan Yener Soner Çelik ile konuştu; ‘Tiyatro ve Liyakat’ başlıklı söyleşi sayfa 20 de.
Prof.Dr.Sacit Hadi Akdede; ‘Kamusal Tiyatro Tartışmaları Çerçevesinde Bazı Öneriler’ yazısıyla sayfa 21 de yer alırken Nurhan Uslu Zonguldak Sanat Tiyatrosu’ndan Erhal Koltuk ile söyleşti. Zonguldak Sanat Tiyatrosu başlıklı bu söyleşi sayfa 22 de sizlerle bu ay.
Büşra Köseoğlu Sibel Demirhan ile söyleşti. Anneler Günü sebebiyle yaptım dediği Köseoğlu’nun söyleşisinin başlığı ‘Bir Deniz Yıldızı Hikayesi’. Sayfa 23 den okunabilir.
Cüneyt İngiz Dionysos Tiyatro kurucusu, oyuncu ve yönetmen Erdem Topuz ile söyleşti; Erdem Topuz – Dionysos başlıklı söyleşi 24. sayfa da sizleri bekliyor.
Erdoğan Eğmen; ‘Bir sinema ve ekran yönetmeninin oyunculuk eğitimine ihtiyacı var mı?’ sorusunu başlığına taşıdığı yazısıyla 25. Sayfa da.
Özkan Özdamar Bursa Şehir Tiyatrosu Sorumlusu Mehmet Ali Açıl ile söyleşti. ‘Yar Bana Bir Tiyatro’ başlıklı söyleşi 31. Sayfa da okurunu bekliyor.
Bol söyleşi ve haberin yer aldığı Mayıs 122. Sayımızda sektörden birçok haber, ve kurumsal programlar ve etkinlikler de var.
Abone olun, tiyatrodan haberiniz olsun. www.tiyatrogazetesi.net
Tiyatro Gazetesi’ni Kırmızı Kedi ve Mephisto Kitabevleri, Tüm Kitapsan ve Tiyatro temsilciliklerinden edinebilirsiniz.