Bu sayımıza, Dennis Stock ile 60`ların yeni simgeleri ve yaşama biçimleriyle yaratılan "yeni hayat"a tanıklık ederek başlıyoruz. Edward Ruch`a göre Stock`un fotoğrafları hem fotoğrafa, hem de fotoğrafın nesnelerine dokunma isteğini ortaya çıkartıyor. Ardından Fernando Moleres ile farklı coğrafyalardaki ortak kültürümüz hamamlarda bir tur atacağız. Ahmet Tulgar`ın "peştemalın bir örnekliğinde eşitlenmeyi" anlattığı yazısı Morales fotoğraflarındaki hamamlarda bize eşlik edecek. Bu sayımızın bir diğer hamam çalışması Laurence Salzmann`ın Kuzeydoğu Romanya hamamlarındaki karelerinden oluşuyor. 1970`lerde evlerin birçoğunda su akmayan bu bölgede hamamlar bir tören alanı adeta. İlerleyen sayfalarda John Stanmeyer ile Endonezya`daki kuş kültürüne göz atacağız.
Bu coğrafyalarda kuş ve kümes hayvanları, beslenmesinden kurban edilmesine kadar toplumun ayrılmaz bir parçası. Bu da kuş gribi vakalarının önüne geçilmesinde en büyük engel. Bu kültüre göz atarken hızlı akan hayata da tanık olacağız. Stanmeyer`in ardından Stanko Abadzic ile zamanın durduğu sarmaşıklarla kaplı sokaklardaki, olduğu gibi kalmış, insanlarla tanışacağız. Abadzic`in fotoğrafları geometrik kompozisyonları, duygu yüklü atmosferleri ve ince ayrıntılarıyla 1940`lar veya daha öncesinden kalmış gibiler. Ve ardından Çin`e uzanacağız. İan Teh bizleri Çinlilerin "hei yu" yani "kara yağmur" dediği Datong`a konuk edecek. Burada bize dünyanın en fazla akciğer sorunu ve ölümcül maden kazası yaşayan kömür işçileri ev sahipliği yapacak.
"Gencİz" sayfalarımızda ise iki proje paylaşacağız. İlki Ufuk sarışen`in Karadeniz, İstanbul Boğazı ve Marmara`da yürüttüğü çalışması "Ağ Balıkçılığı"; diğeri ise Tuna Uysal`ın İstanbul`un ve günümüz metropollerinin kültürel göstergelerinden biri olan grafitiler üzerine çalışması.
Yeni sayımızda görüşmek dileğiyle...