Tükendi
Stok AlarmıHukuk eğitiminin vazgeçilmezi olan pratik çalışmalar, teorik hukuk konularını pekiştirerek, anlaşılır ve uygulanabilir kılmaya yönelik tamamlayıcı öğretim faaliyetleridir. Pratik çalışma derslerinde öğrenciler, teorik hukuk ve mevzuat bilgilerini somut olaya uygulayarak hukuki sorunları tespit etme, alternatif çözüm önerileri getirme ve bunları farklı bakış açılarıyla tartışarak gerekçelendirme yeteneği kazanırlar.
Bu bakımdan, öğrencilerin ilgili konuları öncelikle ders kitaplarından ve ilgili mevzuattan okuduktan sonra pratik çalışma yapmaları, hiç olmazsa pratik çalışmalar vesilesiyle konuları, asıl kaynaklarından bir kez daha okumaları tavsiye edilir.
Pratik çalışmalar, kendi içinde sıra gözetmeksizin TTK`nın altı kitabındaki sırayla Ticari İşletme Hukuku, Şirketler Hukuku, Kıymetli Evrak Hukuku, Taşıma Hukuku, Deniz Ticaret Hukuku ve Sigorta Hukuku şeklinde gruplandırılmış. Her bölümde önce cevaplı sonra cevapsız pratik çalışmalara yer verilmiş. Ayrıca, bazı cevaplı pratik çalışmalarda yeni içtihatlara ve doktrindeki farklı görüşlere de yer verilmiştir.