Tükendi
Stok AlarmıBu kitabı yazma amacım; stratejinin yazılı kaynaklarının olabildiğince kapsamlı bir dökümünü çıkarmaktır. Alanında ilk olan bu çalışmanın içeriği bakımından elbette çok eksikleri olduğunun bilincindeyim. Bununla birlikte konuya ilgi duyabileceklere yeni çalışma alanı sunacağını ümit etmekteyim.
Bu kitabın hedef kitlesi; kavramların oluşmasında, bu arada strateji kavramının gelişmesinde Batı Dünyasının yanlı tutumunu içine sindiremeyen ve de hakikati araştırmak isteyenlerdir. İyi olan her şeyin kendi icatları ya da keşifleri olduğunu, bunun geçmişte de kendi atalarınca başlatılmış olduğunu ileri sürerek, bencil ve ırkçı bir yaklaşımla gerçekte olmayan bir geçmiş yaratmaya çalışanların, sözde biliminsanı sahtekârlıklarının ortaya çıkması çok uzun sürmüştür. Sümerlilerin siyasal yaşamlarını ortadan kaldıran Samilerin devamı olan Babillilerin başlattıkları bu geçmişi karartma, Eski Yunanla sürmüş, Rönesans sonrası Avrupa’sında doruk noktasına ulaşmıştır. Karartmanın geçen birkaç yüzyıl içindeki öncülüğünü de ne yazık ki Alman bilim insanları yapmıştır. Bütün
bu sahtekârlıklar, 1850’li yıllarda Sümer uygarlığının ortaya çıkarılması ile kökten yıkılmıştır. Yazıyı icat eden bir uygarlık, sadece yazı değil, uygarlığa sayısız katkılarıyla, bütün bu unutturma çabalarına rağmen binlerce yıl sonra, toprağın altından insanın yeniden yaratılışı gibi muhteşem bir şekilde doğmuş ve birçok “ilklerin” yaratıcısı ve başlatıcısı olduğu şerefini kazanmıştır.