Tükendi
Stok Alarmı1864 yılında yayınlanan Vilayet Nizamnamesi`yle birlikte kurulan ve vilayet mektupçusu idaresinde faaliyetlerini yürüten vilayet matbaalarında, öncelikle kırtasiye işlerine ağırlık verilmiş, yine salnameler, takvimler, dini, edebi ve bilimsel kitaplar bu matbaalarda basılmıştır. Vilayet matbaalarının en önemli faaliyetlerinden biri de vilayet gazetelerinin çıkarılması olmuştur. Çoğunlukla resmi nitelikli haberlerin yer aldığı vilayet gazetelerinde, çok uluslu bir imparatorluk olan Osmanlı Devleti`nde artan ayrılıkçı faaliyetlere karşı da yayınlar yapılmıştır.
Milli Mücadele yıllarında, varlıklarını sürdürmeye çalışan vilayet gazetelerinin hemen hepsi, mücadele`ye destek vermiş, vilayet matbaaları da Milli Mücadele yanlısı yayınlar yapan Anadolu gazete ve dergilerinin basım yeri olmuştur.
Vilayet gazetelerinin alt yapısından ve deneyimlerinden yararlanan Anadolu basını, Milli Mücadele`nin zafere giden yolunda, her türlü zorluğa ve baskıya rağmen hep en ön saflarda yer almış, halkın mücadele ruhunu ve direnme gücünü arttıracak yayınlar yapmış, Ankara Hükümeti`nin almış olduğu kararların duyurulmasında ve yayılmasında, önemli bir rol üstlenmiştir.