Osmanlı Devrinde Sinop

150,00 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
200,00 TL
Stok Adedi: 0

Tükendi

Stok Alarmı

Sinop İnce Burundan sonra Anadolu`nun Kuzey yönünde en uç noktayı teşkil eden bir yarımadanın incelen kısmında kurulmuş iç kalesi ve surları ile dikkat çeken limanı ile meşhur bir şehirdir. Ne zaman ve kimler tarafından kurulduğu kesin olarak bilinmeyen bu şehir tarihinin her döneminde Anadolu şehirlerini Karadeniz`e bağlayan önemli bir liman-şehri olmuştur.

Konumu hinterlandı ile ilişkisini kesen dağ sıralarının varlığı engebeli yapısı tarım alanlarının az yer kaplaması yüzünden Osmanlı Devrinde Sinop kazası dikkati çeken bir yerleşim alanı değildir. Sinop`un Osmanlı devrindeki özelliği gemi yapımı için elverişli kereste temin edilebilen dağlara ve her türlü geminin yapılabildiği bir tersaneye ve Anadolu`yu Karadeniz`in kuzeyine bağlayan limana sahip olmasıdır.

Osmanlı devrinde Sinop`un en dikkat çeken yönü burada buluna tersaneydi fırtınalardan korunaklı bir mevkide limanın yanında ve Sinop kalesinin altında bulunan  tersane surlarla  çevrili emniyetli olması itibariyle, gemi yapımı için oldukça uygun bir mahalleydi.İnşa edilen gemi çeşidi miktarı bakımından İstanbul ve Gelibolu`dan sonra İmparatorluğun üçüncü büyük tersanesi olan Sinop tersanesinde aynı anda 25-30 gemi yapılabiliyordu. 

Yayınevi : Türk Tarih Kurumu Yayınları
Yazar : Mehmet Ali Ünal
Barkod : 9789751628633
Boyut : 17x24
Sayfa Sayısı : 603
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2014
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.