Örgütlerin Yönetimi

173,57 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
199,50 TL
Stok Adedi: 0

Tükendi

Stok Alarmı

*Örgütlerin Yönetimi* adlı bu kitap açık olarak, net olarak bir yönetim bilimi, icra edilmesi gereken yönetim konuları kitabıdır.

Yönetim gibi çok geniş - genel bir kavramdan, sorunsaldan ve çözüm stratejisinden söz edilince de, ister istemez genel konsept ve olgu olarak yönetimin tüm örgütler için geçerli olduğu yargısına varabiliriz.
Evet, yönetim kar amaçlı ve kar amaçlı olmayan veyahut daha genel bir tema ile söylemek gerekirse gelir amaçlı tüm örgütlerde gerekli, geçerli bir faktördür, olgudur.

Öyleyse, birbirlerine çelişik gibi görünen iki önermede bulunabiliriz:
(1) Yönetim teorileri, modelleri, yaklaşımları ve kavramları tüm örgütler için aynıdır.
(2) Yönetim teorileri, modelleri, yaklaşımları ve kavramları tüm örgütler için farklıdır.

Evet, yönetim konularının neredeyse tamamı; liderlik, iletişim, kariyer, hiyerarşi, örgütsel öğrenme, örgütsel başarı, motivasyon istisnasız tüm örgütlerde söz konusudur, tüm örgütlerde geçerlidir. Ancak bazı örgütlerin kurumsal ve yasal karakterlerinden ve karakteristiklerinden kaynaklanan farklılıklar hatıra - akla getirildiğinde de bir takım yönetsel farklılıkların olacağı olağandır. Dolayısıyla bu kitapta *hangi kapsamda yönetim teorileri, modelleri, yaklaşımları ve kavramları ve bunlardan türetilen yönetim konuları, olguları tüm örgütler için geçerlidir; hangi kapsamda kurumsal farklılıklara bağlı olarak yönetim konuları faklılıklar arz etmekdedir* sorularına yanıt verilmektedir.

Kavramsal - kuramsal açıdan yönetim tüm örgütlerden, örgütsel farklılıklardan bağımsız olarak açıklandı. Bir başka deyimle, her yerde evrensel olarak geçerli ve yerleşik yönetsel kurumlara yer verildi. Tematik açıdan yönetim konuları tüm örgütler için genel geçer olarak kaleme alındı. Motivasyon, örgütsel öğrenme, sanal öğrenme, örgüt yapıları, liderlik ve iletişim yapıları gibi yönetim konuları kar amaçlı ve kâr amaçlı olmayan tüm örgütleri kapsayacak, tüm örgütlerde geçerli olacak şekilde yazıldı. Sonrasında da kurumsal farklılıkları, yasal farklılıkları gözeterek yönetim konuları, kavramları, yaklaşımları bu kurumlara, sadece bu kurumlara özel olarak açıklandı. Sözgelimi, siyasal partilerde yönetim, kamuda yönetim, yerelde yönetim, STK’larda yönetim konuları açıklandı. Aynı şekilde uluslararası işletmelerde, uluslararası örgütlerde yönetim konuları adı geçen kurumlara özgü kaleme alındı. Bu tarz bir işleyiş, çalışma tarzıyla da iki temel soru yanıtlanmış oldu:

(1) Tüm örgütlerden kast edilen nedir?
(2) Tüm örgütlerde aynen ve farklı uygulanacak yönetim konuları nelerdir?
Kitabın içeriği bu iki sorunun yanıtıdır. Şekil 1A - 1B ve Şekil 2 bu iki sorunun şematik iki yanıtıdır. Tüm örgütler için aynı olan yönetim konularını ve farklı kurumsal - örgütler için farklı olan yönetim konularını açıklayarak aslında farklı örgütlerin kendilerinden farklı olan örgütlerden, eş anlatımla birbirlerinden de yönetim ilkesi, kavramı, anlayışı transfer etmelerine de zemin hazırlanmaktadır. Sözgelimi, kar amaçlı işletmelerin STK’lardan şeffaflık, saydamlık, eşitlik, adalet ve liyakat ilkelerini almaları; verimlilik, ekonomiklik, etkinlik ve üretkenlik ilkelerini de STK’lara iletmeleri olasıdır.

Yayınevi : Beta Yayınevi
Yazar : Ali Akdemir
Barkod : 9786052422335
Boyut : 20x27
Sayfa Sayısı : 1003
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Yılı : 2018
Cep Boy : Hayır
1. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.