Tükendi
Stok AlarmıBir disiplin ve meslek olarak sosyal hizmet, insanlar ve çevreleri arasındaki birçok karmaşık hareketliliği inceler. Belirli etik değerler çerçevesinde kişilerin iyilik hallerinin artırılmasını hedefleyen ve sosyal değişim ile sosyal adaleti sağlamaya yönelik sürdürülebilir bir düzeni amaçlayan sosyal hizmet uygulamaları yeterince kapsayıcı mı? Herkes için cis-heteronormatif olmayan bir sosyal hizmet uygulamasını nasıl mümkün kılarız? Eşitlik için düşlediğimiz mücadele araçlarında sosyal hizmetin yeri ve önemi nedir?
Kaos GL Dergisi 181. Sayısı “Eşitlik İçin Sosyal Hizmet” sayımızda tüm bu sorulara birçok aktivist ve akademisyen ile birlikte cevap arıyoruz.
Eşitlik İçin Sosyal Hizmet dosyamıza “Sosyal Hizmet Eğitiminin 25 Yılı” yazısıyla Umut Güner, “LGBTİ+’lara Yönelik Kapsayıcı ve Olumlayıcı Sosyal Hizmet Uygulaması Kitabı/Yayını Hakkında” ile Yunus Kara, “Pandemi Etkisinde Kapsayıcı Sosyal Hizmet” ile Doğukan Karahan, “Zarar Vermeyen Sosyal Hizmet Uygulamasına Dair” yazısıyla Defne Işık, “Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğiyle Mücadelede Akademide Bir Ders: Feminist Sosyal Hizmet” yazısıyla Özlem Cankurtaran, “Yaşlı LGBTİ+’lar ve Sosyal Hizmet” ile Rıza Yılmaz, “Sosyal Hizmetler ve İnterseks” ile Belgin Günay, “LGBTİ+ Mülteciler ve Sosyal Hizmet” yazısıyla Koray Arkadaş ve “İnsan Hakları Perspektifinden Erkeklerin Cinsel Şiddete Maruz Kalması ve Sosyal Hizmetler” yazısıyla Hans Knutagård eşlik ediyor.
Güncel sayfalarda ise yazısıyla Yasemin Bahar, Burak Akbalık, Alaz Yener ve Bahar Özden; röportajıyla Lilith HB ve çizimleriyle Eray bizlere eşlik etti.
Dergi yazılarının çizimlerinde Gizem Karagöz katkı sunarken; derginin kapak ve umumunda ise sevgili Nihat Karataşlı’nın çalışmaları yer almakta.