Tükendi
Stok AlarmıBankalar faaliyet alanı itibariyle ekonomi açısından özel bir yere sahip kurumlardır.
Özellikle bizim gibi kayıt dışının ciddi seviyelerde olduğu ülkelerde, bankacılık sektörünün bir diğer önemli fonksiyonu da işlemlerin kayıt altına alınmasını sağlamak, böylece faaliyetlerden sağlanan kazancın olması gerektiği seviyede vergilendirilmesine zemin hazırlamaktır. Bu yönü ile aslında bankacılık sektörünün sıklıkla ifade edilmemekle birlikte ülke açısından ulvi bir görevi olduğunu belirtmek gerekmektedir.
Bankacılık sektörü bu görevini yerine getirirken kendine has düzenlemelere sıkı sıkıya riayet etmektedir. Bankacılık sektörünün tüm faaliyetlerinin genel çerçevesini oluşturan "5411 sayılı Bankacılık Kanunu* bu kitapta uygulamalar da dikkate alınarak "Finansal Yaklaşımla* anlatılmaktadır.
Kitabın akışında Kanun’a sadık kalınmıştır. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu temel olarak 15 kısımdan oluşmaktadır. Bu kitapta; 13 Kısımda yer alan düzenlemeler açıklamaları ile yer almakta, 14. Kısımda yer alan cezai hükümlere ilişkin genel bilgi bulunmaktadır. Çünkü 14. Kısım suç ve cezalara ilişkin olup, cezalara ilişkin rakamlar günün koşullarına göre değişmektedir.
15. Kısım ise "Kaldırılan ve Değiştirilen Hükümler ile Geçici Maddelerden* oluşmaktadır. Bu kısımda temel konu olarak yer alan "Risk Merkezi* detaylı olarak açıklanmıştır.