Tükendi
Stok AlarmıBireysel İş Hukuku
İlk baskısını 2004 yılında, 4857 sayılı İş Kanunu’nun henüz kabul edildiği dönemde yaptığımız Bireysel İş Hukuku isimli kitabımızın son baskısının üzerinden üç yıl geçti. Bu süre içinde, Bölge Adliye Mahkemeleri iş hukukundan kaynaklanan ağır yükün bir kısmını üstlendi. Yargıtay’ın iş davalarına bakan daire sayısı bire indirildi. Kanun koyucu iş davalarını hızlandırmak amacıyla iş hukukunun temel ilkeleriyle hiç bağdaşmayacak biçimde “zorunlu arabuluculuk” uygulamasını mevzuata ekledi.
Geçtiğimiz dönemin en önemli gelişmesi ise kuşkusuz Pandemi oldu. İş Hukukunda da önemli sorunlara yol açan Pandeminin geçici olduğu düşüncesiyle, Pandemi döneminde yapılan değişikliklere bu baskıda yer vermedim. Umarım bu öngörümde yanılmam ve iş ilişkilerinin her iki tarafı içinde zorlayıcı koşullara yol açan Pandemi kısa sürede gündemden düşer.
Kitabın altıncı baskısında önceki baskılardaki çerçeve korunmuş olmakla beraber, bireysel iş hukuku teori ve uygulamasındaki gelişmelere yer verilmiş, kanun değişiklikleri metne işlenmiş; ayrıca olabildiğince çok yargı kararına ve akademik yayına atıfta bulunulmuştur. Bunların dışında internet kaynakları da kitabımızda yer bulmuştur. Kitabın düzeltmelerinde ve gözden geçirilmesinde asistanım Arş.Gör. Burcu EZER’in katkısı büyük oldu. Burcu, gerçek bir bilim insanı ciddiyetiyle kitabın yayına hazır hale getirilmesinde ciddi emek harcadı. Kendisine teşekkür ederim. Ayrıca kitabın baskısını gerçekleştiren Ahmet ÇELİK’e de sevgilerimi sunarım.
İlk beş baskıda olduğu gibi, bu baskıda da kitabımızın öğrencilerimiz yanında, bireysel iş hukuku alanına ilgi duyan ya da bu alanda çalışanlara yararlı olmasını diliyorum.
Eskişehir/İstanbul, Eylül 2020 Prof.Dr. Ufuk Aydın