Atatürk’ün Can Dostu Salih Bozok Atatürk’ü Anlatıyor

120,00 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
150,00 TL
Stok Adedi: 35

Tükendi

Stok Alarmı

Atatürk`le aynı yıl, aynı yerde (Selanik-1881) doğan Salih Bozok, okul arkadaşlığı da dahil olmak üzere Mustafa Kemal’in çocukluğundan ölümüne kadar onun en yakın arkadaşı, sırdaşı ve daha da ötesi can dostu olmuştur.
Atatürk hastalandığında günlerce başucundan ayrılmayan da, Gazi son nefesini verirken elini tutan da Salih Bozok’tur. 
Atatürk vefat ettiğinde “Başkomutan yaversiz gidemez!” diyerek silahla kalbine ateş edip intihar teşebbüsünde bulunan, son anda hastaneye yetiştirilerek ameliyatlarla hayata döndürülen Salih Bozok, 1941 yılında vefat ettiğinde, gazeteler “Salih, Ata’sına kavuştu” manşetleri atmıştır.
Salih Bozok, Atatürk’le birlikte yaptığı seyahatlere dair notlarını, Atatürk’ün ona gönderdiği mektupları muhafaza etmiştir. Tarihî öneme haiz bu malzemeyi kendisinden satın almak isteyenler olmuş, fakat Atatürk’ün buna müsaade etmemesi ve “Bunları biz öldükten sonra neşretmek üzere çocuklarına miras bırak,” emri üzerine Salih Bozok, bu belgeleri gelecek kuşaklara bırakmıştır. 
Elinizdeki bu kitap, Salih Bozok’un, ömrünün büyük bir kısmını beraber geçirdiği Atatürk’e dair anılarını, duygularını anlattığı ve birbirlerine yazdıkları mektupları da içeren tarihî bir belge niteliğindedir.

Yayınevi : Pozitif Yayınları
Yazar : Salih Bozok
Barkod : 9786057531957
Boyut : 13.52x21
Sayfa Sayısı : 160
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 2. Hamur
Basım Yılı : 2025
Cep Boy : Hayır
2. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.