Tükendi
Stok Alarmıİnsan onurunu ihlal etmeye yönelik işkence ve benzeri kötü muamelelerin ulusal ve uluslar arası hukukta ortak bir tanımının olmaması sebebiyle; eserde sorunun daha iyi anlaşabilmesi için öncelikle uluslar arası hukukta işkence ve diğer kötü muamelelere ilişkin düzenlemeler ile, özelikle Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi`nin 3. maddesi ekseninde konu uluslar arası boyutuyla ele alınmıştır.
765 sayılı Türk Ceza Kanunu`nun 243. maddesiyle de karılaştırmalar yapılarak, uluslar ve uluslar arası mahkeme içtihatları ile çeşitli kurumların raporlarından da yararlanmak suretiyle, 5237. sayılı Türk Ceza Kanunu`nun 94. ve 95. maddelerinde yer alan işkence suçu, Türk Hukuku`ndaki düzenleniş şekline eleştirel bakış açısıyla, ayrıntılı olarak eserde incelenmiştir.
Bu kitabı okuyan bir tek kişi bile işkence suçunu işlemek fikrinden vazgeçebilirse ya da bir tek işkence suçu failinin bile resmi müsamaha olmadan hak ettiği gerçek ceza ile cezalandırılmasına sebep olunabilirse bu kitap yazım amacına ulaşacaktır. İşkence suçunun ortadan kaldırılmasını sağlayacak hukuk toplumu bilincinin ve insan haklarına, özellikle insan onuruna saygının istisnasız sağlandığı bir dünyada yaşayabilmeyi dilemek gerçek dünyadan çok uzaklaşmak anlamına gelmiyordur umarım. Bütün işkence suçu mağdurlarına ithaf ederek, işkence suçuna maruz kalanların acısını paylaşıyorum.