Tükendi
Stok AlarmıYoksulluk genel olarak günlük temel ihtiyaçların tamamını veya büyük bir kısmını karşılayacak yeterli gelire sahip olmama durumu olarak tanımlansada yoksulluğun altında yatan föktörler ve ortadan kaldırılmasına yönelik politikalar açısından bakıldığında çok yönlü bir kavram olduğu görünmektedir.
Yoksullukla mücadele ekonomik ve sosyal politikaların ana konularından biri olmakla beraber 21. yüzyılda bir insan hakkı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzyılda, yoksullukla mücadele hayırseverlik ve iyilik kavramlarının ötesinde haklar kapsamında değerlendirilmeli ve politikalar buna göre şekillenmelidir. Bu soruna yönelik verilecek mücadelede ekonomik ve sosyal politikalarla birlikte eğitim, sağlık, meslek edinme gibi toplusal yaşamın temellerini oluşturan alanlarda fırsat eşitliklerinin yaratılması gerekliliği açıktır.
Bu kitap ülkemizde yoksullukla mücadeleye yönelik politikaların ve uygulamaların yapısı, niteliği, hedef kitleler üzerindeki etkileri ve politikaların yeterliliğine ilişkin bu alanda uzman bürokrat, akademisyen, siyasetçi ve uygulayıcıların değerlendirmelerini esas almıştır. Ana amaç, Türkiye’deki yoksullukla mücadeleye ilişkin sosyal politika göstergelerinin ve uygulamaya yönelik etkilerinin konuyla ilgili uzmanların gözüyle ortaya çıkarılmasıdır.