Tükendi
Stok AlarmıGüncellenmiş onuncu baskısıyla Türkiye`de Anayasalar ve Siyaset, Türkiye`nin modernleşme dönemi anayasa ve siyaset tarihinin kısa ve eleştirel bir anlatımını sunmaktadır. Bu haliyle kitap, Türkiye`de siyasî modernleşmenin ve demokratikleşmenin – veya demokratikleşememenin– tarihi olarak da okunabilir.
19. Yüzyıl başlarından günümüze uzanan siyasî-hukukî tarihimizin bu hikayesinde yazarın en fazla gözettiği husus tarihsel gerçeğe sadık kalmak olmuştur. Şu var ki, burada anlatılan sadece bir "hikaye" değildir; bu, siyaset ve anayasa teorisinin kavramsal-teorik araçlarının kılavuzluğunda yürüyen, Türkiye siyasetinin eleştirel ve analitik bir hikayesidir. Umulur ki, bu eserde okuyucu Türkiye`nin özgürlük ve demokrasi arayışını çıkmaza sokan nedenlerle ilgili pek çok ipucunu da bulacaktır.
Türkiye`de Anayasalar ve Siyaset hem genel okuyucuya, hem de hukuk ve sosyal bilimler öğrencilerine hitap etmektedir. Kitap özellikle "Türk Hukuk Tarihi", "Türkiye`de Anayasacılığın Gelişimi" ve "Türk Siyasal Hayatı" dersleri için ideal bir başvuru kaynağı niteliğindedir.