Tükendi
Stok AlarmıTürkiye; Asya, Avrupa, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar, Karadeniz, Akdeniz; Şark, Garp; uluslararası ilişkiler terminolojisi bakımından da *Kuzey* ile *Güney* veya biraz demode hale gelmiş bir kavramla *Birinci Dünya*, *İkinci Dünya* ve *Üçüncü Dünyanın* tam bir kesişme noktasında yer alan bir ülke.
Diğer bir ifadeyle Türkiye; kıtalar, iklimler, kültürler, kimlikler arası tam bir jeopolitik, jeostratejik, jeoekonomik, jeokültürel kavşak noktası ülkesidir ve böyle bir coğrafi konum da bu ülkenin *kaderidir*.
Kuşkusuz bir ülke için böyle çok yönlü ve çok boyutlu bir ana kavşak noktasında bulunuyor olmak, gelecek nazara alındığında büyük bir *şans* olabileceği gibi; tam tersine büyük bir *talihsizlik* de olabilir. Büyük bir *şans* mı; yoksa *talihsizlik* mi olacağını; en nihayetinde bu ülkede yaşayanların öncelikle kendilerinden başkasının belirleyemeyeceği aşikardır. Filhakika gelecek, önemli ölçüde ülkede yaşayan insanların topyekun *becerileri* ya da *beceriksizlikleri* çerçevesinde tayin edilecektir.
Tam da bu manada, elinizdeki bu kitapta ülkenin halihazırdaki sakinlerinin *hal ve gidişlerine* dair *karnelerini* temaşa edebilmeye yönelik *perdelerin* bir nebze *aralanmasına* çalışılmıştır.
Elbette bu suretle, büyük bir kavşak noktasında bulunuyor olmayı, bir *şansa* çevirmeye mütevazı bir katkıda bulunmak saikiyle…
Öğrenci ve akademisyenler başta gelmek üzere, Türk dış politikasına ilgi duyan herkese faydalı olması dileğiyle…