Tükendi
Stok Alarmı137. Sayımız Eylül ve Ekim aylarıyla birlikte karşınızdayız. Yeni sezonun yoğun haberleriyle sizlerleyiz. Gazetemiz dopdolu. İşte manşetimiz; ‘İstanbul Klasiklerle Buluşuyor.’
İlk sayfada yer alan diğer haber başlıklarıysa; ‘Maltepe Belediyesi 4. Uluslararası Tiyatro Festivali -Hayat sahnede- sloganıyla 6-9 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek.’ Haberin ayrıntıları 14 ve 15.sayfalarda. ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Yeni Sezona Yeni Sahnesinde Başlıyor!’ başlıklı haberin ayrıntılarıysa 22.sayfadan okunabilir.
‘Mask-Kara Tiyatrosu sezonu ‘Kadın Ölüleri’ ile açıyor’.
İranlı kadınlar Amini’nin küllerinden yeniden doğarken, başta Türkiyeli kadınlar olmak üzere dünyanın her yerinde kadınların özgürlük eylemleri yükseliyor. İranlı Genç Kadınlar babaların kurduğu molla düzenine itiraz edip, karşı çıkarken, özgürlük mücadelelerini dünyanın her yerine taşıdılar. Mask-Kara Tiyatrosu da ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’ diyerek bu mücadeledeki yerini konumlandığı yerden, sahnelerden ses vererek gerçekleştirecek. Cem Düzova’nın yazdığı, Nazif Uslu’nun yönettiği “Kadın Ölüleri” adlı oyunu, Tiyatro ve Kadın Meselesini, Mask-Kara Tiyatrosu’nun Genel Sanat Yönetmeni Nurhan Uslu’yla konuştuk diyen Şenay Tanrıvermiş’in söyleşisi ikinci sayfada. İyi okumalar.
Üçüncü sayfa da ise her zamanki gibi Tamer Levent’in Tiyatro ve Biz köşesi var. Bu ay ‘Festival Kültürü’ başlıklı yazısıyla sizleri bekliyor. Zafer Devrim Erden ‘Altso Tiyatro Kulübü’ başlıklı yazısıyla üçüncü sayfa da yer alırken, dördüncü ve beşinci sayfalarda ise Yalçın Baykul’un Komedyenler Kahvesi köşesi var. ‘Aç öğretmenin türküsü’ yazısı okurlarını bekliyor.
Serkan Fırtına ‘Nurhan Tekerek’ten Bilim-Tiyatro ilişkisine dair önemli bir kaynak’ ile sayfa 6’da, Büşra Elmaskaya ‘Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Muzaffer İzgü ve Yalçın Dinçer’i unutmadı.’ yazısıyla sayfa 6’da, Halit Karaata ‘Metazori olarak metahuman’ yazısıyla sayfa 7’de, Yaşam Kaya ‘Caniko (2022): Yıldız Kenter’in, gerçek bir aktrisin hikâyesi!’ yazısıyla sayfa 8’de, Cihan Atakul “Türk Tiyatrosunda İstanbul” adlı kitabı hazırlayan Bünyamin Aydemir ile söyleşti sayfa 9’da, Ümit Çetin bir kukla Sanatçısı: Metin Ateş ile söyleşti sayfa 10!da, Hatice Görgeç’in Rasim Aşın ve Dianyzos ile ilgili yazısı ‘Tiyatro ile Gelişen Köy’ başlığıyla sayfa 11’de yer alırken, Melek Kentmen’in Damla Sezgin ve İsmail Aksoy ile söyleşisi siz okurlarımızı 18 ve 19.sayfalarda bekliyor.
Deniz Şengül ‘15. Türkiye Tiyatro Buluşması’ başlıklı yazısıyla sayfa 20’de yer alırken, Müfit Semih Baylan ‘Trabzon’da Ödül Operasyonu’yla, İbrahim Gürsoy ‘Trabzon Oda Tiyatrosu TOT’dan Anlamlı Proje’ yazılarıyla, Cenk Behram Su ise ‘Yaparsın Şekerim Masalı’ yazılarıyla sayfa 21’de okurlarıyla.
Kımız Bozkır ‘Eceabat Tiyatro Şenliği’ yazısıyla sayfa 24’de, Avni Rakop ‘Sanat Dokunuş- İz Etkinlikleri ve 9. Katib Tiyatro Köyü’ yazısıyla ve Betül Aşık ‘Işıl Kasapoğlu’nun elinden Amadeus’ yazılarıyla sayfa 25’te yer alırken, Büşra Köseoğlu’nun Tuğba Eskicioğlu ile söyleşisi ‘‘Umarım ben de bir sonraki nesillere umut olur ışık tutarım’’ sayfa 26’da okurlarıyla.
Metin Güler Kaptanın Seyir Defteri köşesinde bu ay ‘Festival Hikayeleri’ni yazdı. ‘7.Dionysos Tiyatro Şenliği /2022-Sardes’ başlıklı yazısı sayfa 29’da yer alırken, gazeteden ilginizi çekecek birkaç haber başlığı da 30.sayfada siz okurları bekliyor:
‘Ayşe Emel Mesci, Yılmaz Güney’e verdiği sözü tuttu. Yılmaz Güney’in Boynu Bükük Öldüler eseri Adana’da dünya prömiyerini yaptı.’
‘Altın Koza’da doğaya saygı duruşu’
‘Burdur Sanat Tiyatrosu ve Nazım Hikmet’
Diğer yandan ‘Devlet Tiyatroları Türkiye’nin her yerinde’ başlığı ile tüm gösteri programı da bu ay gazetenizde.
Tiyatro Gazetesine abone olun, haberiniz olsun.