Tiyatro Gazetesi Sayı: 110 Mayıs 2020

37,50 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
50,00 TL
Stok Adedi: 5

Tükendi

Stok Alarmı

Bahar tüm coşkusuyla geldi. Ağaçlar çiçeklere bezenirken, belki biraz pencerelerden, belki de balkon ya da bahçelerimizden hissetmeye çalıştığımız dönemdeyiz, bu coşkuyu. Tabii ki evlerimizdeyiz, zira Corona günleri. Biz yine nefis bir gazete hazırladık sizler için. Her bir sayfasını keyfini çıkara çıkara okuyun diye. Abone olun ki gazeteniz evinize gelsin. Bu zor şartlarda gazete emekçilerimizin her birinin ellerine ve yüreklerine sağlık doğrusu…

”Gamze İlgezdi’den sanat ve sanatçılara destek çağrısı açıklaması” bu ay ki manşet haberimiz.

Kültür ve Sanattan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, sanat ve sanatçıların desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Kovid-19 salgınına ilişkin alınan tedbirler ve açıklanan destek paketlerinden büyük ölçüde turizm sektörünün yararlandığı görülmektedir, dedi. Açıklamanın ayrıntılarını gazetenizden okuyabilirsiniz. İlk sayfa da yer alan bir diğer başlık ise ”Yaşadığımız çağa tanıklıklarını sizin için yazdılar.”

Ellinin üzerinde Akademisyen, Eleştirmen, Oyun yazarı, kısacası Tiyatro İnsanı bugünümüze ve geleceğimize ışık tutan  yazılarıyla yer aldılar gazetemizde bu ay.

Nurhan Uslu başyazı köşesinde ‘Tiyatroların kapalı olduğu bir dönemde Tiyatro Gazetesi’ni çıkarmak!’ diye başladı sözlerine. Başlık; ”Tiyatro gazetesi mayıs sayısı yine sizlerle” Dilara Güngör ve Dilber Çilem Akyüz’ün Adana Devlet Tiyatrosu oyuncularından Burçin Börü’yle söyleştiler. Burçin Börü: “30 yıldır sahnedeyim ama daha yolun başındayım” dedi.

Cengiz Korucu; ”Yıldız Kenter ailesi ve çocukluğu” derken, Burak Süme ise Ayla Algan’la tiyatro serüvenini, oyunculuğa bakış açısını ve eğitmen kimliği ile verdiği drama derslerini konuştu. Söyleşinin başlığı Algan’ın bir cümlesi; ”Muhsin Ertuğrul bana, ‘Dün gece Shakespeare’la mı telgraflaştınız, diye sormuştu.”

Tamer Levent ‘Tiyatro ve Biz’ köşesinden seslendi bu ay; ”Corona sonrası tiyatro”. Büşra Köseoğlu, ‘Siz bu satırları okurken, birazdan bahsedeceğim her şey olmuş bitmiş olacak.’ diye başladığı söyleşisi Metin Güler ile. Evden Tiyatro Festivali’nden bahsettikleri söyleşi; ”Sanat varsa hayat vardır” diyor.

Serkan Fırtına ”Mimesis-Taklit ve Bir Tiyatro Romanı; Fars”, Erdal Yıldırım ”İnsan olmanın dayanılmaz hafifliği!”, Metin Güler; ”Duvarlar”, Halit Karaata; ”Can cümleden azizdir”, Telat Yurtsever; ”Bedensel Mevcut Olmak veya Ol (a)mamak ?”, Yaşam Kaya; ”Tiyatroda Corona Devinimi: Var Oluyorum Çünkü Başkaldırıyorum!”, Damla Kılıçoğlu; ”Evde kalmakla olup bitseydi kalırdık olur biterdi”, Çiğdem T. Özçelik; ”Bir aşı da sanata ve sanatçıya”, Erhan Özçelik; ”Bu günler, dünler, yarınlar”, Erdoğan Eğmen; ”Kırgızistan’da Tiyatro ve Sanat, Sanatta öğrencilik hiç bitmez”, Gülbahar Karaduman Karslı; ”Telvince”, Yaşar Gündem; ”Alışmak”, Şenay Tanrıvermiş; ”Dijitalleşme-Dijitalleşememe Korkusu Varoluşsal Kaygılara Dönüştü!”, Gülçin Üstüntaş; ”Çağına tanıklık eden bir sanatçının durum tespiti ve önerileri”, Hakkı Ergök; ”Yine yasaklandı düşünmek”, Arzu Taşkın; ”Godot’yu Beklerken’i beklerken”,  Ersin Yeniceli; ”Savaş halindeyiz”, Ali Nihat Yavşan; ”Çağının tanığı olmak sonra-Unutmuşuz”, Büşra Elmaskaya; ”Psikosanat Derneği ve Tiyatro”, Berat Beyoğlu; ”Geçmişten geleceğe virüsler ve insanlığım” derken Ümit Denizer ve Turgut Denizer; ”Yaşadığımız Çağa Tanıklık Ederken Yarının Büyüklerine Ne Diyeceğiz?” dediler.

Kemal Başar; ”Dünyaya Robin Hood lazım”, Yalçın Baykul; ”Yakamoz Ateşi”, Mahmut Canbay; ”Corona sonrası tiyatro”, Vecihi Ofluoğlu; ”Ne zaman bugünü düşünmeye kalksam hemen geçmişe giderim istemsiz”, Erdal Karakurt; ”Bursa’dan Balkan Tiyatroları geçti”, Selen Korad Birikiye; ”Türkiye’de yaşamın ve tiyatronun tanığı olmak”, Sefer Dülger; ”Zor zamanlarda Sanat”, Bilge Emin;”İdealler korkuyla yer değiştirirse”, Turgut Bağır; ”Günümüz Tiyatrosu Yaşamdan ve Toplumdan Kopmuş Durumda” derken, Hikmet Kaymak ve Murat Fidan oyuncu ve yönetmen Hakkı Kuş ile röportaj yaptılar; ”Diyarbakır’dan Eskişehir’e uzanan bir Tiyatro Serüveni”. Neriman Uğur; ”Çağına tanıklık eden bir sanatçının durum tesbiti ve öneriler”, Özer Tunca; ”Dramatik Yayınları yine genç bir yazarın oyununu yayınladı”, Mert Sezgin; ”Günümüz sanat algısına kuyucaklı yusuf yabancılaşması”,

Prof. Dr.Sacit Hadi Akdede; ”COVID-19, ekonomik kriz ve özel tiyatrolara mali yardım”, T. Murat Demirbaş; ”Pandemide birinci perde”, Semih Çelenk; ”Asla Vazgeçmeyeceğiz”, Sinan Küçüköz; ”Zümrüdükorona”, Hakan Alkan; ”Arınma İnanma ve Gözlem” derken, Ceren Olpak ise ”Paul Pourveur’la ‘Yeni Normal’ Bir Söyleşi: Corona ve Tiyatro” söyleşisini sizler için yaptı bu ay. Şirin İnci; ”İllüzyon mu gerçeklik mi?”, Kımız Bozkır ”Salgın, CoVid 19, oyunlar durdu ve…”, Ozan Demircioğlu; ”Bambu sahne görüş”, Turgay Tanülkü; ”Tiyatro insan kokusudur”, Erkan Bektaş; ”Pandemi ve Tiyatro”, Tülin Sağlam; ”Belirsizlik, Arada Olmak ve Ara Oyun”, İlker Karabulut; ”Heveskar Tiyatro”, Deniz Yeşil Mavi; ”Corona Günlükleri”, Eser Akal; ”Sanatla düzeleceğiz”,  Derman Atik; ”Tanık Olmak Çağına”, M. Ümit GÖRGÜLÜ; ”Bilgi ve gerçek ötesi hakikat çağı”, Cem Kaynar;”Dünyada değişim, tiyatroda değişim”, Kubilay Erdelikara; ”Zeytin yakışır” derken Gökhan Yener ise Kurtuluş Bilgilioğlu ile söyleşti; ”Her Sese Bir Elbise!” diyerek. Zekeriya Hocalar; ”Çağına Tanıklık Eden Bir Sanatçının Tespiti”, Adnan Biricik; ”Eğitimde dramanın önemi”, Tijen Savaşkan; ”Corona’dan Lady Macbeth’e, kaostan gezi’ye sıçramalar” derken Melike Birgölge Serra Yılmaz ile söyleşti; ”Sahneye çıkarken çok heyecanlanmıyorum”. Önder Paker;”Bir Çağa Tanık Olmak” derken Nazif Uslu ise ”Hayat ve Sanat” dedi bu ay sizlere…

Sadece verdiğimiz bu başlıklar değil elbette çok daha fazlası bu ay ki gazetede sizleri bekliyor. Birçok kurumun etkinlikleri, her ay olduğu gibi bu ay da sizlerle. Gazetesiz kalmayın, ay boyunca okuyun.

Yayınevi : Tiyatro Gazetesi
Barkod : 3990000062122
Boyut : 19x27
Sayfa Sayısı : 32
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Yılı : 2020
Cep Boy : Hayır
1. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.