Tükendi
Stok AlarmıTemrin dergisi 113.sayısını; Azerbaycan basınına radyo ve televizyon programları aracılığıyla yaptığı değerli katkıları ve edebiyat alanında verdiği şiir, uzun öykü türündeki nitelikli eserleriyle tanınan Nurengiz Gün hakkında hazırladığı bir dosya çalışmasına ayırmış. Ülkenin düşünce, bilim ve sanat mecrasında yer alan siyasetçi, edebiyatçı, diplomat ve akademisyenlerin kaleme aldıkları, anılar, düşünceler ve değerlendirmeler ışığında, Nurengiz Gün’ün hayatı ve sanatı hakkındaki ayrıntılı bir bilgi birikimi okurlarla paylaşılıyor.
“Nurengiz Gün’ün hayat yolu” başlıklı biyografik metnin yanı sıra, Rafael Hüseynov ‘un “Kalıplara sığmayanın sığınağı” başlıklı yazı istifadelere sunulmuş. Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar, “Şiirimizin Nurengiz günü”, İsa Habibbeyli de “Şairler gününde Nurengiz Gün hakkında” adlı yazılarıyla içeriğe katkıda bulunmuşlar.
Şairenin anısına yazılmış olan, Firuze Memmedli’nin “Kaldı gözümüzün yaşı” ve Narıngül’ün “Kendisiyle götürdü” adlı şiirlerin yanı sıra, Makbule Muharremova Sabziyeva’nın yayına hazırladığı Nurengiz Gün şiirlerinin de sevilerek okunacağını düşünüyoruz. Teymur Kerimli’nin “Nurengiz Gün’ün şiiri” başlıklı tahlil yazısı, İrfan Ünver’in “Azerbaycan’da bir sanat güneşi:Nurengiz Gün” adlı tanıtım yazısı ile “Nurengiz Gün’e Selim Babullaoğlu’nun mektubu”, Azerbaycan’ın bu değerli şairesi hakkında değerli bilgiler içermektedir.
Jale Aliyeva, “ Sen benim bitmeyen düşüncemsin” yazısı ile annesi Nurengiz Gün’ün ölümü sonrası yaşadığı duygu yoğunluğunu dile getirmiş. Elçin İskenderzade,“Cennetin Bütün sevgileri senin olsun”, Ganira Paşayeva, “ Nurengiz hanım büyük sevginin tezahürüydü”, Sabir Rüstemhanlı ,“ Kalbimizden geçen yol”, Elmira Ahundova, “Nurengiz Gün’ün ak kanatları”, Tamilla Abbashanlı Aliyeva “ Yüreğimi Türkiye’ye sovgat götürün” adlı yazılarıyla şairenin şahsına ve sanatına duyulan büyük sevgiyi ifadeye kavuşturmuşlar.
“ Nurengiz Gün’e ithaf şiirler” adlı yazı ile şaire hakkında, edebiyat ve sanat alanında söz sahibi insanların kaleme aldığı “Düşünceler” başlıklı bölümden sonra, Gülsüm Cengiz’in, “ Dilimiz de kardeş, dizelerimiz de” adlı tahlil yazısı yayın içeriğinde yer almış.
Şair Osman Baş, “ Söz sana yakışıyor”, Ankaralı Âşık Maksut Feryadi de ” Başsağlı Ağıt Yazısı ” başlıklı eserleriyle dosyaya katkı sunmuşlar.