Sokakta, bahçede, parkta, okulda, evde, oyun oynanan her yerde kendine yer bulan tekerlemeler bazen konuşma ve dil yeteneklerini geliştirmek, bazen oyunlarda takımları ve ebeyi belirlemek, bazen de sadece eğlenmek için çocuklar tarafından yüzyıllardır tekrar ediliyor. Sözlü çocuk edebiyatının mihenk taşı olan tekerlemeler, zaman geçtikçe değişime uğruyor ve yepyeni tekerlemeler bu dağarcığa ekleniyor.
Yazar Dilek Üstündağ, Tekerlemeli Hikâyeler`de ülke coğrafyamızın bütün çocukların dilinde eskiden beri yaşatılan tekerleme geleneğini yazılı edebiyata taşıyor ve birbirinden özgün kısa öykülerle bu türe yeniden hayat veriyor. Tekerlemeleri kendine has ölçülü, kafiyeli yapılarından çıkarıp şefkat ve zekayla kurguladığı harika çocuk öykülerinin başkahramanına dönüştüren Üstündağ, küçükler kadar büyüklerin de ilgisini çekecek sıra dışı bir eser ortaya koyuyor.
Tekerlemeli Hikâyeler`de A`dan Z`ye alfabemizin harfleriyle başlayan kelimelerin oluşturduğu izlek, okurları eğlenceli ve keyifli bir edebi yolculuğa çıkarıyor.