1. Kitap Mavi Kurt`ta Emre İstanbul`da yaşayan, 8. Sınıf öğrencisi içimizden biridir. Fenomen kişiliğin doğuşunu konu alan `Mavi Kurt` simülasyon tünelinde tarih ve zaman içinde bir yolculuk yapar. Yıldızların işaret ettiği bir kişilik olarak mitolojik tarihimizin referansıyla tanımlanmış görevini yerine getirir. Bundan sonraki yaşamında artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. `Bilig Çocuk` olmasının sağladığı avantajları çeşitli sosyal olaylara müdahale etmek için kullanır. Ancak bu tüneli kullanmak, Gültekin adında bir rehber ve Bilge Han yönetimindeki meclisten `Destur` almasıyla mümkündür.
2. Kitap `Tatil`: Üç günlük dünya için beş gün okula gidilir mi? ana fikri çerçevesinden doğar. Toplumun bütün kesimlerinde tartışmalara konu olur ve Cuma`nın da Cumartesi ve Pazar günleri gibi resmi tatil ilan edilmesini Türkiye çocuklarının talebi olarak ortaya koyar.
Batılı kültürler; Süpermen, Örümcek adam, Harry Potter gibi çeşitli fenomen karakterler üretmiş ve toplumun bilinçaltına bir umut motivasyonu sağlamışlardır. Elbette her kültür, ait oldukları medeniyeti empoze için mitolojik bir arka plan ihtiyacı duymuştur. Roma, Yunan, Hint, Çin, Pers ve Anglo Sakson mitolojilerine dayanan çok sayıda yazılı veya görsel edebiyat ürünü, toplumların bilinçaltını manipüle etmekte ve çocuklarımızın hayal dünyasını beslendikleri kaynaklara benzemek veya en azından yadırgamamak sonucunu amaçlamaktadır.
Bilig Çocuk Emre, Türkiye çocuklarının hayal dünyalarını süsleyen, geleceğe dönük umutlarını veya geçmişe dair burukluklarını onaran bir roman kahramanıdır. Dünya liderliğine yetkin yetişkinlerin, insanlığın başına açtığı işleri çocukların düzelttiği bir dünyada, toplumun geleceğine yön verici konumları hatırlatılmaktadır. Hak, adalet, fırsat eşitliği ve liderlik gibi evrensel kabuller ile dolu maceralar, ilk gençlik yaşındaki çocuklarımız için vazgeçilmez, keyifli, elden ele gezecek bir başucu kitabıdır.