T-İstasyonu adını T-Puzzle’dan aldı. Puzzle bir bütünü oluşturmak. Birbirinden çok farklı gibi görünen parçalarda bütünü görebilmek, soyut, somut ortak bir amaca hizmet eden ilk harfi T olan birçok kelime olarak tasarlanmıştır.
Çocuğumuz, onun gelişimi, eğitimi, geleceği derken, toplumsal fayda getiren, çevreye, doğaya, ekolojik dengeye de katkısı olan bakış açısıyla tarihten günümüze oyuncaklar, oyun ve aktiviteleri tanıtıyoruz. Kullandığımız “T”li sözcükleri oyuna katıyoruz, ucu açık bir T- İstasyonu aktiviteleri oluşturuyoruz, takılıyoruz T’lere.
Bunun ilk adımı “touch” dokun, hisset, tanı ve tabii ki oyna. T-akıl haydi tek başına veya topluca. Birlikteyiz, yan yanayız T-İstasyonunda…
T-İstasyonu da sadece bir başlangıç, ilk adım, bir dokunma. İlk adımlarını gösteriyorum diyorum, ucu açık öğrenilenin de, istasyonların da; çocuklara renk katsın, ses katsın istiyorum. “T” bir tesadüf, biraz da oyun denen aynı zamanda çok ciddi bir işi daha neşeli hâle getirmek, türetilmesini, üretilmesini sağlamak için bir araç…
Hadi bizler de topaç çevirelim. Çocuk, yetişkin çevirelim tüm maharetimizle eskiyi, yeniyi… Döndürelim… Dönüştürelim…
Hadi gel oynayalım…