Sosyal Teori ve Geç Modernlikler Türk Deneyimi

133,50 TL
Yayınevi Liste Fiyatı:
178,00 TL
Stok Adedi: 9

Tükendi

Stok Alarmı

Türkiye Bilimler Akademisi Sosyal Bilimlerde Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülü-2007
Bu kitap, son dönemlerde sosyal teoride önemli bir yankı uyandıran çoklu modernlikler tartışmasının kavramsal bağlamında kendisini konumlamaktadır. İbrahim Kaya, Sosyal Teori ve Geç Modernlikler`de, çağdaş toplumsal dünyayı modernlikten postmodernliğe geçiş olarak anlamak yerine, kültürel dünyaların çoğulluğunu çoklu modernlikler açısından okumamız gerektiğini belirtiyor. Kaya, aynı zamanda modernleşme sürecinin batılılaşma olarak anlaşılamayacağını; tarihsel, kültürel ve medeniyete özgü bağlamların özgün modernlikler yarattığını iddia ediyor. Teorisini çoklu modernlikler ekseninde tanımlarken hem Francis Fukuyama`nın Tarihin Sonu hem de Samuel Huntington`un Medeniyetler Çatışması tezlerini sorguluyor.
Sosyal Teori ve Geç Modernlikler, Türk deneyimini çoklu modernlikler teorisi çerçevesinde analiz ediyor. Türk modernliğini Batı modellerinin kopyası olarak anlayan yaklaşımları reddeden Kaya, Kemalist Türkiye`nin kendisini Batı ve Doğu`ya karşı konumladığını ve Türk kültürünün kendisini tekilleştirdiğini iddia ediyor.
İbrahim Kaya`nın analizi, sosyal teori ve siyaset sosyolojisinde önemli gelişmeler ortaya koymaktadır. Geç modernlik kavramı çoklu modernlikler hakkındaki tartışmaya dikkate değer bir katkı sunmakta ve gelecekteki çalışmalar için de bir temel oluşturmaktadır. Yirminci yüzyıl Türkiyesini konu edinen bu tarihsel sosyoloji çalışması, modernlik projesinin dünyanın bir bölgesindeki özgün yorumunu ve kurumsallaşmasını örneklendiren önemli bir eserdir.

Prof. Dr. Peter Wagner

Yayınevi : İmge Kitabevi Yayınları
Yazar : İbrahim Kaya
Barkod : 9789755334554
Boyut : 13.5x19.5
Sayfa Sayısı : 302
Cilt Tipi : Ciltsiz
Kağıt Cinsi : 1. Hamur
Basım Yılı : 2017
Cep Boy : Hayır
1. Hamur

Yorumlar

Sonuç bulunamadı.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.