Tükendi
Stok AlarmıBu kitap, hukuk fakültesi öğrencilerini şirketler hukuku açısından karşılaşacakları güncel hukuki uyuşmazlıklara hazırlamayı amaçlamaktadır. Kitap kapsamında yer alan pratik çalışma ve testlerin tamamı detaylı açıklamalar içermektedir. Çözümsüz olaylara veya sadece doğru cevap şıklarını içeren testlere çalışmada yer verilmemiş olup, sorular kapsamında konu anlatımı yapılması tercih edilmiştir. Hazırlanan cevap anahtarları ek bilgi kutularını ve güncel Yargıtay kararlarını içermektedir.
Hiç kuşkusuz söylenebilir ki bir hukukçunun kendisini yazılı olarak ifade edebilmesi mesleki başarının ilk kuralıdır. Bununla birlikte 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu`na 17.10.2019 tarihinde eklenen, ek madde 41 uyarınca hakim adaylığı (01.01.2023 tarihi itibariyle hâkim ve savcı yardımcılığı) sınavına girmek ve avukatlık veya noterlik stajına başlamak için Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı`nda veya İdari Yargı Ön Sınavında başarılı olmak şarttır. Kanun koyucu Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavın da (bütün olarak) ticaret hukukunu, İdari Yargı Ön Sınavı`nda ise ticari işletme ve şirketler hukukunu sınav konuları arasında saymıştır. Adı geçen sınavlar test formatında gerçekleştirilecektir.
Bu hususlar göz önüne alınarak; daha önce Ticari İşletme Hukuku Pratik Çalışmalar başlığı altında yayınladığımız ilk eserimizde ortaya koyduğumuz prensiplerimizi koruduk ve Şirketler Hukuku Pratik çalışmalar kitabımızı da hem lisans hem de mezuniyet sonrası dönemde girilecek sınavlara uygun şekilde pratik çalışmalar, test soruları ve detaylı cevap anahtarları çerçevesinde kaleme aldık.
Çalışma öncesinde birçok hukuk fakültesinin müfredatı incelenmiş olup, eksik konu bırakılmaması adına azami çaba sarfedilmiştir. Bu kapsamda temel şirketler hukuku kitaplarında yer alan tüm konu başlıkları değerlendirilmeye çalışılmış ve pratik çalışma örgülerinin yanı sıra test soruları oluşturulmuştur.