Tükendi
Stok AlarmıDünyanın en şenlikli ailesiyle tanışmaya hazır mısınız?
Fransız yazar Mim`in gerçekçi bir mizah anlayışıyla kaleme aldığı Şenlik Ailesi: Bu Evde Grev Var!, ebeveyn-çocuk ilişkisinde roller ve sorumluluklar üzerine kafa yorduran, curcunası bol bir durum komedisi.
Çocuk Hakları Sözleşmesi`ne atıfta bulunarak çocukları hak ve özgürlüklerini tanımaları, korumaları ve onlara sahip çıkmaları hususunda bilinçlendiren roman; sorunlar karşısında dik durmanın ve dayanışmanın önemini yüceltiyor.
Aile içinde konulan kuralların çocukların dünyasındaki yansımalarına dikkat çeken kitap, ebeveynler tarafından çizilen sınırların gerekliliği hakkında da uzun uzadıya düşündürüyor.
İşte huzurlarınızda, görüp göreceğiniz en tuhaf ama bir o kadar da “tanıdık” aile: Şenlik Ailesi!
Bir anne, bir baba, dört afacan çocuk ve bir adet de köpekten oluşan bu çekirdek ailenin her günü yeni bir macera!
Yine şamatalı bir gün: Dışarıda yağmur yağıyor, kardeşler bahçede oynamak istiyor. Ama... bu havada dışarı mı çıkılır hiç? Telefon-tablet deseniz, bir süreliğine onlar da yasak! Eee, ne mi yapsınlar? İyisi mi salonda çadır kursunlar. Ne eğlence ama! Sonrası mı? Elbette gürültü, patırtı ve kargaşa... Duyduk duymadık demeyin; Şenlik Ailesi`nde kurallar artık çocuklar tarafından yazılıyor. Çünkü anne babaları greve gitti! Ebeveyn grevi ne anlama mı geliyor? Canınızın istediği her şeyi ama her şeyi yapabilmek: saatlerce Monopoly oynamak, tabaklarca krep ve paketler dolusu cips yemek, çadırda uyumak, diş fırçalamamak... Öte yandan, evi çekip çevirmek de bundan böyle çocukların vazifesi. Peki ya onlar da havlu atıp grev yapmaya kalkışırsa? O zaman seyreyleyin cümbüşü! Kardeşler için saksıyı çalıştırma vakti, yoksa başlarına gelmeyen kalmayacak...
Aile içinde adalet, hak arama, görev paylaşımı, empati kurma gibi konulara değinen Mim, düşüncelerini özgürce ifade edebilmeleri için tüm okurları yüreklendiriyor.
İçten hikâyesiyle gerek çocukların gerekse yetişkinlerin kendilerinden bir şeyler bulacakları Şenlik Ailesi: Bu Evde Grev Var!, her sorunun karşılıklı sevgi, saygı, özveri ve anlayışla tatlıya bağlanabileceğini gösteren bir farkındalık hikâyesi.