Senin İçin Seyahat, ilk kez anne olmayı bekleyen bir kadının sınandığı, son zamanlarda okuduğum, konuya doğru odaklanan ve çerçevenin net belirlendiği en samimi hikayedir. Bu kitap, tipik bir edebi eser olma iddiasında bulunmadan, kızının doğumundan sonra hayata geçirilen bir yapıt; çeşitli referanslar ve biyografilerle dolu bir hayat kitabı olarak yazılmıştır. Bu nedenle, bu dünyanın ışığını görür görmez kendisini bekleyen zorluklar hakkında konuştuğu, itiraf ettiği ve uyardığı bebeği için, çeşitli hikaye anlatım teknikleri kullanan belgesel-sanatsal bir çalışmadır. Senin İçin Seyahat, bir annenin doğmamış bebeğine yazdığı, fetüsten başlayan, (26+5. haftadan itibaren) bir kronoloji izleyen, ikinci bir can, melek, kraliçe ve de hiç batmayacak güneş olarak gerçekleşecek doğumu bekleme kaygısı ve zevki ile devam eden mektubudur. Yazar, bize Mark Chagall’ın anne rahmindeki hikayesini, David Ireland’ın doğmamış oğlu (1974) için geleceğe yönelik talimatlarını, Tessa Broad’ın kitabında (2017) olduğu gibi annenin iç güdüsünü, Smriti Sharma Bhaskar’ın (2021) şiirlerinde bir annenin hayal gücünü, Gazi Kedrick Jong’un (2020) kitabındaki anlamlı mesajları, Felix Cheong’un (2021) oğluna gönderdiği empati dolu mektup koleksiyonu kadar dokunaklı başarı hikayelerini hatırlatmıştır. Prof. Dr. Agron GASHI
Donjete Ahmetaj, eğitim hayatında aktif bir isimdir. 2013 yılında mezun olduğu Tiran`da "Eczacılık Bilimleri" okudu ve 2023 yılında İstanbul`da "Klinik Eczacılık" alanında doktora eğitimini tamamladı. 2018`den beri Prizren`de ki "Ortomedica" hastanesinin genel müdürü ve aynı zamanda AAB kolejinde öğretim görevlisidir.
Donjete edebiyata 2008 yılında yayınlanan “Ngjyrë moshe” (“Yaş rengi”) kitabıyla giriş yaparken, bu kitap mesleğini yazma tutkusuyla birleştirmenin bir sonucu olarak psiko-anlatımsal bir otobiyografi olarak karşımıza çıkıyor.