Tükendi
Stok AlarmıPsikolojik danışman eğitiminin en önemli amaçlarından biri, psikolojik danışman adaylarına psikolojik danışma koşullarının öğretilmesi ve becerilerinin kazandırılmasıdır. Bu kitapta, psikolojik danışma sürecinin; danışanın ilk karşılanmasından başlayarak danışanın kişisel keşifler yapmasına, sorunlarına çözüm bulmasına ve sonunda bir dönüşüm yaşamasına ve sürecin sonlandırılmasına kadar olan temel aşamaları ele alınmaktadır. Bu kapsamda kitap dört bölümden oluşmaktadır: 1) Psikolojik danışman eğitim modelleri, 2) Psikolojik danışma sürecine başlama: Ön görüşme ve ilk oturum, 3) Psikolojik danışma sürecinde terapötik faktörler: Terapötik ilişki ve işbirliği, terapötik koşullar ve terapötik beceriler, 4) Sonlandırma ve izleme. Kitapta, danışmanlık becerilerini geliştirmek, etkili iletişim kurmak, güvenli bir danışma ortamı oluşturmak ve danışanlarla anlamlı bir bağ kurmak gibi konularda pratik bilgiler bulacaksınız. Ayrıca terapötik koşullar ve becerilerle ilgili örnek ifadeler, örnek diyaloglar ve uygulama ipuçlarını öğrenerek psikolojik danışma sürecinin inceliklerini keşfedeceksiniz.
Bu kitap, danışan psikolojik danışmanın kapısını çaldığı andan itibaren başlayıp oturumlar boyunca devam eden ve danışan amaçlarına ulaştığında sürecin sonlandırılmasında özellikle aday psikolojik danışmanlara rehberlik etmek amacıyla yazılmıştır. Bununla birlikte psikolojik danışmanlık mesleğine yeni adım atan profesyoneller için de bir rehber niteliği taşımaktadır.
Psikolojik Danışma Odasına Bakış: Giriş, Süreç ve Sonlandırma adlı bu eser, psikolojik danışma sürecini anlamak ve bu süreci etkili bir şekilde yönetmek isteyen bütün ruh sağlığı çalışanları için bir kaynak olarak tasarlanmıştır. Psikolojik danışma sürecinin nasıl işlediğini anlamak isteyen herkes için açıklayıcı, bilgilendirici ve ilham verici bir kaynak sunmak hedeflenmiştir.