Yaşamda fark edemediğimiz birçok konu aslında rakamlarla ilişkilidir. Beynimizin bazı rakamları hatırlarken iyi sinyaller, bazı rakamları hatırlarken kötü sinyaller verir. Sinyallerin dinamiği zihnimizde belirleyen şeyse yaşanmışlıklarımızdır.
Peki ya bir eşitliğin karşısında sınırsız bir sayı düzlemi varsa?
Π=3,14…
Pi rakamının derin bir tarihsel süreci vardır. Bu süreci matematikçilerin gözüyle hesaplayıp, felsefecilerin gözüyle sorguya tabi tuttuğunuzda size bir farkındalık süreci başlayacaktır.
Mısırlılardan bu yana 3,14 olarak kullanılması, yılında üçüncü ayı olan mart ayının on dördüncü gününün dünyada Pi Günü olarak kutlanması, tüm zamanların en iyi fizikçisi kabul edilen Albert Einstein’ın doğum gününün 14 Mart olması, asla birbirini tekrarlamayan ve sonsuz olan bir irrasyonel sayısının 762. basamağında 999999 olarak altı adet dokusun yan yana gelmesi…
Kida Akıl Hastanesi’nin hastası olan Pamir İzdenoğlu tarafından (tedavi süresince) kaleme alınan, 2 Haziran 1998’de çıkan yangında kaybolan ve elden ele taşınarak atık pazarına kadar yolculuğu olan bir not defterinin öyküsüdür.