“Nihan” bir kadının hayatına iki farklı pencereden bakma fırsatı tanımaktadır. Bu yaşanmış öykü üç dilek çerçevesinde hikâyeleşmiştir.
İlki kadının gücünü kadına hatırlatmak, ikincisi kadınların başlarına gelen talihsiz olayları kadınların sorumluluğundan almak, üçüncüsü ise tüm ilişkilere cinsiyet ayırmaksızın dostluğun, doğruluğun ve sevginin yayılmasını dilemek.
Toplumsal bir mesele hâline gelmiş olan "Kadın" ile ilgili birçok sorunun anahtarını “Nihan” kendi içerisinde taşımaktadır. Anahtar, kadının azmi ve gücüdür. Nihan’ın başına gelenlerden sonra yaşadığı üzüntü ve taşıdığı endişeye rağmen ayağa kalkmaya ve hayatına ikinci bir şans vermeye olan inancı, kendi hayatını kendi elleriyle ne denli değiştirebileceğini gözler önüne sermektedir. Kadın üzüntü, pişmanlık, hayal kırıklıklarının ağırlığı altında ezilmeden kendi yaşamına sımsıkı tutunmuştur. Ekonomik bağımsızlık, cesaret ve özgüven ihtiyacını kazanmak için kendi içerisinde verdiği savaştan eski yaşadıklarını unutturacak cinsten bir masalla çıkmıştır.
“Nihan” erkekleri karalamaktan ziyade aynı kadının farklı iki erkekle olan ilişkisine pencere aralamaktadır. Suçlu aramaktan ziyade insanlığı anlamaya çalışmaktadır. Kadının gücünü erkeğin ellerinden alıp kadının gönlüne yeniden yerleştirmek istemektedir. Kadının kendi hâliyle güçlü olduğunu ve bu haliyle sevgiye layık olduğunu hatırlatmak istemektedir. “Nihan” haklıyı haksızı bulup çıkarmak, adaletin terazisi görevini üstlenmekten ziyade aldatılmayı ve aldatmayı kadın-erkek bakış açısından kurtarıp sorumluluğu her zaman ait olduğu tarafa verme niyeti taşımaktadır.
Aşk ilişkisinde, karı-koca ilişkisinde, anne-baba-çocuk ilişkisinde, dostluk ilişkisinde hiç fark etmez… “Nihan” insanlara insanlığı hatırlatma çabası içerisindedir. Dostluğun kazandırdığı, aldatmacaların kaybettirdiği, iyiliğin güzellik getirdiği, fedakârlığın yaşamı güzelleştirdiği, üzüntülere yardım eli değdiği bir hayatın aynası olmaktadır “Nihan”.