Tükendi
Stok AlarmıToplumların yaşayış şekilleri, coğrafi koşulları, zevkleri gibi bir sürü etken farklı müzik türlerinin doğmasına neden oldu. Folklorik müzik ve senfonik tınıların ardından modern toplumlardaki gelişime paralel olarak, teknolojinin etkileri sonucu beğenilerimiz de çeşitlendi, farklılaştı. 20. yüzyılın başından itibaren müziğin elektronik alana kayması daha fazla dijital sesin doğmasını sağladı. Yıllar içinde farklı alt dalların ve tarzların oluşması, modern toplum insanlarının tercihlerine çeşitlilik kattı.
Modern Müzik Tarihinden 250 Albüm, 19. yüzyıl sonundan günümüze kadar gelen süreçte modern müziğin öyküsünü, albümlerden örneklerle okuyucuya sunmak derdinde.
Berlin’in Krautrock kokulu kozmopolit sokaklarından, New York’un 70’ler Punk ortamına, Paris’in Bohem Modern Klasik ruhundan, Lagos’un Afro-beat’lerle çevrili Protest sıcağına, Oslo’nun sisli karanlık suratından, Manchester’ın Indie yağmurlu kalbine, Rio de Janerio’nın tatlı Bossanova tınılarından, Seattle’ın balçıklı Grunge’ına uzanan bu dolambaçlı yolda, modern müzik tarihine iz bırakmış birçok isim ve tür bu kitapta bir arada…
Caz ile Punk; Hiphop ile Klasik müzik; Metal ile Pop sırt sırta vermiş, insanların kendilerini neden bu kadar yalnız bıraktıklarının hesabını soruyor.
Mustafa Şardan’ın, Modern Müzik Tarihinden 250 Albüm eseri, birbiriyle kaynaşan ve dolayısıyla sosyalleşen insan toplumlarının müzikle buluştuğunda ne tür eserler çıkardığını, farklı tınıların etkileşimini satır aralarında anlatarak hemen her türden ele aldığı müzik türlerine örnekler sunuyor.