Tükendi
Stok AlarmıMimarlıkta, kentsel ölçekteki tasarımdan nokta detaylarına kadar inen bir tasarım süreci sözkonusudur. Tasarım, konunun genel olarak ele alınmasıyla başlar, giderek ayrıntılara girilir; nokta detayları ile tamamlanır. Detay tasarımı ise malzeme, konstrüksiyon, bazen bunlara ek olarak ergonomi bilgisi gerektirir. Detaylar, yapı üretim sürecinde yer alan mimar, mühendis ve diğer uygulayıcılara binanın nasıl yapılacağını anlatmak içindir. Temelden çatıya bir bağlantılar sistemi olan mimari yapıda bağlantı detayları, kağıt üzerine iki boyutlu aktarılsalar da, üç boyutlu tasarlanırlar ve yerinde nasıl uygulanacakları önceden düşünülür.
Detayların bir kaynaktan hazır olarak , yerine uygun olup olmadığı iyi araştırılmadan, bilinçsizce alınması öğrencilerde, hatta mesleği uygulayanlarda sık görülen bir davranıştır. Bunun gerçek hayattaki yansıması hatalı imalat, uygulamada çıkan sorunlar ve maliyet artışları olabilir. Herhangi bir kaynaktan detayın alınması sözkonusu olduğunda da, doğru seçimin yapılabilmesi için konstrüksiyon bilgisi gereklidir.
Yapı ve yapım, yani strüktür ve konstrüksiyon bilgilerinin öğrencilere aktarılması ve bunun öğrenci tarafından gereğince algılanabilmesi, mimarlık eğitiminin önemli bir konusudur.
Bu çalışma özellikle mimarlık öğrencilerine yönelik olarak ele alınmış, eğitim amaçlı bir kitaptır. Kitapta hem geleneksel hem çağdaş konstrüksiyonlara yer verilmiş ve çok sayıda örnek kullanılmıştır. Mimarlık eğitiminde önemli bir boşluğu dolduracağı düşünülmektedir. Mimarlık öğrencilerinin yanı sıra inşaat mühendisliği, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı öğrencilerinin ve yapı ile ilgili mesleklerle uğraşanların da bu kitaptan yararlanabileceği umulmaktadır.