Tükendi
Stok AlarmıMakine Mühendisliği Tasarımı kitabı üç temel kısımdan oluşmaktadır. İlk kısımda tasarım sürecinde karşılaşılan genel kavramlar tartışılmakta ve tasarımın her aşamasındaki problemlerin çözümü için gerekli olan yaratıcı fikirler geliştirme amacıyla kullanılabilecek yöntemler tanıtılmaktadır. İnsan beyninde orijinal fikirlerin gelişmesinde önemli iki olgu analitik düşünme ve iç görüdür. Bu yetenekleri arttırmak ve desteklemek için burada anlatılmakta olan yaratıcı fikirler geliştirme yöntemlerinin kullanılması faydalıdır.
Kitabın ikinci kısmında günümüzde gelişen bilimsel ve teknolojik duruma uygun bir şekilde çeşitlenmiş ve giderek birbirine karışmış olan mühendislik ve tasarım yöntemleri hakkında bilgiler ve örnekler verilmektedir. Kitapta mühendislik tasarımının mevcut teknolojiler ışığında nasıl evrildiği anlatılmış ve mühendislik tasarımında hâlen kullanılmakta olan tasarım yöntemleri “Geleneksel Tasarım”, “Algoritmik Tasarım” ve “Aksiyomatik Tasarım” olarak üç temel bölüme ayrılarak karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Özellikle tasarımın, yapay zekâ algoritmaları ile oluşabilecek arayüzler konusunda tartışmalar yapılmıştır.
Kitabın son kısmında ise sistematik tasarım anlatılmaktadır. Sistematik tasarım yöntemi her ne kadar geleneksel tasarımın bir varyantı olarak karşımıza çıksa da son gelişmelerin ışığında giderek gelişen bilgisayar kapasiteleri ve özellikle yapay zekâ optimizasyonu yazılımlarına bağlı olarak birçok aşamasında algoritma kullanımının yaygınlaşması sonucunda bir tür algoritmik tasarım yöntemi olarak değerlendirilebilir. Sistematik tasarımın temel alt bölümleri olan kavramsal tasarım, şekillendirme tasarımı ve detaylı tasarım bu aşamada anlatılmaktadır.