Tükendi
Stok AlarmıLASER kelimesi, akronim ile farklı kelimelerin baş harflerinden yeni bir kelime türetmeye dayanarak, ilk kez 1960 yılında ortaya atılmıştır. Kelimedeki her harfin bir açılımı olması, bütününde LASER’in anlamını ortaya koyduğundan, kelimenin farklı dillerde de aynı şekilde kullanılmasını zorunlu kılmaktadır. “Laser” yerine “lazer” kelimesi Türkçe ses uyumuna uygun olsa da, “laser” in yüklendiği anlamı bozmaktadır. Yaygın olarak kullanılan “lazer” kelimesi, bu kitapta bilinçli olarak LASER şeklinde kullanılmış ve böylece kelimenin teknik olarak anlam bozukluğuna yer verilmemiştir.
Bu kitap, bir yandan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği ile Makine Mühendisliği öğrencileri için ve diğer yandan bu ve farklı alanlardaki endüstri kollarında laser teknolojisini kullanacak değişik disiplinlerdeki mühendislere bir başvuru kaynağı şeklinde hazırlanmaya çalışılmıştır. Kitapta laserin fiziği, laser ışınının oluşumu ve laser türleri tanıtılmış, ilerleyen bölümlerde ise kaynak, kesme, delme, yüzey işlemleri gibi yöntemlerin laser ışını ile gerçekleştirilmesine yönelik örnekler sunulmuştur.
LASER ile malzeme işleme konusunda sunulan örnekler, bir yandan bilimsel ve diğer yandan endüstriyel olarak geniş bir sahada tutulmuş ve bu amaçla, hem farklı laser parametreleri ve hem de çok sayıda malzeme örneği ele alınarak, bütün oluşumlar tartışılmıştır