Tükendi
Stok AlarmıMeşhur hattat Kayışzâde Hafız Osman Efendi, Burdur’ludur. Hafızlığını bitirdikten sonra İstanbul`a gelip ilim tahsil etmiştir. Kazasker Mustafa İzzet Efendi’den sülüs ve celi yazısını öğrenip icazet almıştır.
Hayatını Kur’ân-ı Kerîm yazmaya vakf ederek yüz altı Mushaf-ı Şerîf yazmaya muvaffak olmuştur. Yüz yedinci nüshayı yazarken vefat etmiştir. (1894)
Hafız Osman, Mushaf-ı Şerîfi âyet-berkenar diye tabir edilen bir tertib ile yazmıştır. Yani, her sayfayı âyet ile başlatıp yine âyet ile, yani âyeti bölüp diğer sayfaya geçirmeden bitirmiştir.
Kur’ân-ı Kerîm’i ezberlemekte hafızlara kolaylık sağladığı için Mushaf-ı Huffâz da denilmiştir. Günümüzdeki mushaflar bu usul ile yazılmakta ve basılmaktadır.
Fazilet Neşriyat, Kayışzâde Hafız Osman hattı Mushaf-ı Şerîf`i orjinal nüshasından tıpkıbasım olarak yayına hazırlamış, başta tertip, tezhib, baskı ve cilt olmak üzere her aşamada büyük bir itina göstermiştir.
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme Kurulu Başkanlığı`nca incelenip mühürlenmiştir. Muvaffakiyet Allâhü Teâlâ`dandır.