Tükendi
Stok AlarmıDevşirme yöneticilerin güdümünde olan Osmanlı İmparatorluğu`nca dışlanan, hatta değişik bahanelerle kırıma uğrayan Aleviler, hoş görüsüzlüğün ve hiç hak etmedikleri iftiraların yarattığı toplumsal-siyasal ortamdan korunmak için, Cumhuriyet dönemine dek olabildiğince, kimliklerini ve ibadetlerini gizlemek zorunda kalmışlardır.
Mustafa Kemal Paşa`nın öncülüğünde kurulan Kuvay-ı Milliye örgütünde, bütün yurtseverlerle birlikte buluşan Aleviler, Ulusal Kurtuluş Savaşı`ndan sonra gerçekleştirilen Büyük Türk Devrimi`nde beklentilerini bularak, Kemalizm ile bütünleşmişlerdir.
Örtülü bir plan doğrultusunda, Kemalist ilkelerin her geçen gün ülke yönetiminden uzaklaştırılması, özellikle Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne tam üye olma girişimleri başlamasında verilen ödünler sürecinde, öz be öz Türk unsurlarını "azınlık" olarak gösterme gayretleri son yıllarda yoğunlaşmıştır. Böylece; sözde "hak ve özgürlük" adı altında, ülkemizin bölünmesini hedefleyen Sevr koşulları yeniden hortlatılmak istenmektedir. Bu duruma; sözde değil özde Kemalist ilkelere bağlı olan Alevi yurttaşlarımızı uyarlamak isteyen egemen güçler, Alevilerin, Kemalizm ve Atatürk ile bağlarını koparmak için çeşitli girişimleri, yayınları ve tartışmaları yaygınlaştırmışlardır.
Yunus Emre`nin, "Yaradanı severim, yaradandan ötürü" dizelerinde dile getirdiği üzere Aleviler; Tanrı sevgisini, insan sevgisi ile örtüştürmüşler, bu örtüşmeyi insan onuruna en çok yaraşır ilkeler içeren Kemalist Büyük Türk Devrimi ile de bütünleştirmişlerdir. İnanç içeriği; yurt sevgisi ile donanımlı olan Aleviliğin, tarihin derinliklerinden gelen ve birçok Alevinin bile bilmediği özellikleri ve Türkiye Cumhuriyeti ile bütünleşme süreci, bu kitapta belgeler ışığında aydınlatılmaya çalışılmıştır.