İnsanlık mirası böyle bir şey olsa gerek. Özlem Anar, zamanın geçmiş dehlizlerindeki birikimleri, adına ilham dediğimiz kelamın devamlılığını sağlayan evrensel iletişimin bir kalemi olarak son derece alçakgönüllü bir şekilde bizlere sunmuş.
Elinizdeki roman, var olduğu günden beri insandaki umudu ve aşkı, zaman ve mekandan münezzeh haliyle ortaya seriyor. Adeta yaşanmışlıklar kervanının yılmadan usanmadan süren yolculuğunun kanıtı gibi. Ne mutlu ki, bu yolculuğa çıkma cesaretini kendinde bulan okurlara. Yazıldığı dil itibarıyla Türk Edebiyatından neşet bulan bu roman, insanlık edebiyatına sunulmuş büyük bir katkıdır. Kendi dilimizde yazılmış böyle bir romanı okuyabilmekse, bir ayrıcalıktır. Kayıp Ruhlar Kitabı, insan ruhlarının kendine ve geleceğine adanmış bir gökkuşağıdır ve herkesi kucaklayabilecek bir umudun habercisidir.
Kayıp Ruhlar Kitabı, okura, her insanda bulunan ama kullanılmaya kullanılmaya gözden ırak hale gelmiş cesaret ve umudun kanatlarını hatırlatıyor ve bu kanatlarla, insanın dilediği diyarlara ulaşmasının mümkün olduğunu anlatıyor.