Dostoyevski: "Bir insanın ilk çocukluk yıllarından itibaren baba evinde sahip olduğu anılardan daha değerli hiçbir şey yoktur." diyor "Karamazov Kardeşler" isimli romanında. Eğitimci- Şair-Yazar Ahmet Sezgin de "Kar Renkli Çocukluğum" isimli anı kitabında "ömrümün cenneti" dediği çocukluk hatıralarını çok samimi, akıcı, duru, etkileyici ve edebi bir üslupla kaleme alarak bizleri iyilik, güzellik, edep, sevgi, merak, zevk, sevinç, huzur, tebessüm, hüzün, çile, özlem, sabır, umut, tabiat, hayal ve şiir dolu heyecanlı ve anlamlı bir yolculuğa çıkarıyor.
Ahmet Sezgin, "Kar Renkli Çocukluğum" hatıratıyla 1970`li yıllarda ağırlıklı olarak Samsun / Terme`nin bir köyünde geçirdiği saf çocukluk yıllarını anlatarak hayatına ve yüreğine dokunan ailesiyle sevdiklerine, hayvanlarına, evine ve mahallesine karşı vefa borcunu ödemek istiyor öncelikle. Yazar; bu anı kitabıyla 45-50 yıl önceki Terme ile Türkiye`nin sosyo-ekonomik, kültürel durumunu; "masum Anadolu`nun saf çocukları"nın hak, hakikat, ilim ve irfan yolunda ibretlik çile, inanç, azim, sabır ve başarı hikâyesini; bir şair-yazarın yetişmesine de kaynaklık eden zengin halk kültürüyle anonim halk edebiyatımızı eğitimci-yazar bakışı ve çocuk duyarlılığıyla yansıtmaktadır ayrıca.
Ahmet Sezgin`in 14 yıllık çocukluk dönemini (özellikle de ilkokul ve ortaokul yıllarını) "içindeki çocuğu" yaşatarak anlattığı "Kar Renkli Çocukluğum" isimli anı kitabını 7`den 77`ye her yaştaki okurun zevkle okuyacağına, gül kokulu hatıralarda çocukluğundan bir şeyler bulup yüreğine dokunacağına inanıyoruz. Kitabın çocuk edebiyatı özelinde halk kültürüyle edebiyatına da katkı sunacağını umuyoruz.