Tükendi
Stok Alarmıİsyanın şifrelerini ararken anayollardan sapıp arka sokaklarda dolanmanın vakti geldi. Ülkemizde henüz pek fazla tartışmaya konu olmayan Sitüasyonizm tüm dünyada giderek şiddetlenen kent mücadelesinin, burjuva kültür ve düzeninde çatlaklar yaratma arayışının önemli besin kaynaklarından biri.
Bu kitapta Sitüasyonizmin zamana ve mekâna sıkışmış, arşive kaldırılmış nadide bir eser değil, dört dörtlük bir yaratıcı teori ve eylem rehberi olduğu anlatılıyor.
Guy Debord’un yanı sıra Constant, Asger Jorn, Michele Bernstein, Alex Trocchi ve Jacqueline De Jong gibi karakterlerin projeleri, hayalleri, eylemleri bugünü ve burayı kavramak için elli yıl öncesinden ışık tutuyor.
Bu kitap yüksek teorinin değil düşe kalka teorinin ve deneylerle, başarısızlıklarla dolu bir eylem tarihinin kaydını tutuyor.
"Mızrağı yel değirmenlerine doğrultmak mızrağı kaptırmaktan iyidir."
McKenzie Wark, 1961 yılında Avustralya’nın Newcastle şehrinde doğdu. Macquarie Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Sidney Teknoloji Üniversitesi’nde Master ve Murdoch Üniversitesi İletişim Bölümü’nde doktora yaptı. New York’taki New School’da Medya ve Kültürel İncelemeler profesörü olan Wark, yine New York’ta bulunan Eugene Lang Üniversitesi’nde de dersler veriyor.
Wark, medya teorisi, eleştirel teori, yeni medya ve Sitüasyonist Enternasyonal üzerine yazılarıyla tanınıyor. Başlıca eserleri Bir Hacker Manifestosu ve Kaldırım Taşlarının Altında Kumsal Var’dır.