“Jung zaman zaman Blake’in, Nietzsche’nin ya da Kierkegaard’ın eriştiği yere ulaşabiliyor… Her gerçek peygamberin ve sanatçının yapacağı gibi, insanın hayal gücünün sınırlarını muazzam ölçülerde genişletiyor… Kişinin, Jungcu duyguları paylaşabilmesi, özgür bir zihnin neredeyse elzem becerisidir.”
– Philip Toynbee, Observer
Jung insanın en önemli görevinin, fethedilecek dış dünyadan ziyade kendi doğasını incelemek için içine yönelmesi olduğunu söyler. Psikoloji literatürüne “kompleks,” “kolektif bilinçdışı,” “dışadönük,” “arketip,” “bireyleşme” gibi birçok terim katmıştır ve insanların hayatta bir anlam aramaya mecbur olduklarını varoluşçulardan önce dile getirmiştir.
Elinizdeki kitap Jung’un, fikirlerinin özünü kendi kelimeleriyle anlattığı muazzam külliyatından seçilmiş kilit parçaları okuyucuyla buluşturuyor. Anthony Storr’un notları, Jung’un fikirlerinin orijinalliğini, zaman içindeki gelişimini ve hâlâ devam eden geçerliliğini gözler önüne seriyor. Jung’un engin düşün dünyasına dair bir şeyler öğrenmek isteyen herkes için vazgeçilmez bir kitap.