Tükendi
Stok AlarmıÜretim ve pazarlama alanında yoğun rekabetin yaşandığı günümüz dünyasında, işletmelerin uzun dönemli amaçlara yönelebilmeleri ve varlıklarını sürdürebilmeleri önemli hâle gelmiştir. Yenilikleri takip edemeyen, rakiplerini, müşterilerini izleyemeyen ve gelişmelere cevap veremeyen işletmelerin rekabetlerini sürdürebilmeleri kadar uzun dönemde varlıklarını sürdürebilmeleri de zorluk arz edebilmektedir.
Bu bağlamda, işletmelerin uzun dönemli olarak varlıklarını sürdürebilmeleri ve sektörlerinde sürdürülebilir rekabet üstünlüğü sağlayabilmeleri için uygun rekabet stratejileri oluşturmaları yanında uygun bir örgüt kültürüne sahip olmaları da gerekli bulunmaktadır.
Ayrıca örgüt kültürü, işletmelerin kendi iç yapılarında bütünleşme ve dış çevreye uyum sürecinde karşılaşılan sorunları çözme hususunda etkin bir işleve sahip bulunmaktadır. Bu etkin işlevin sağlanabilmesi için işletmelerin güçlü bir örgüt kültürüne sahip olmaları gerekli bulunmaktadır.
Günümüz dünyasında üretim ve pazarlama alanında sağlanan yoğun rekabet sonucu, işletmelerin klasik ve geleneksel yönetim anlayış ve uygulamalarından öte özgün örgüt kültürü ve rekabet stratejileri ile iç bütünleşme ve dış çevreye uyumlarını sağlamaları önemli hâle gelmiştir.
Böylece işletmelerin örgüt kültürleri ile uyguladıkları rekabet stratejilerinin rekabet üstünlüğü sağlanması hususunda etkisinin araştırılması ve söz konusu etkinin ne düzeyde mevcut olduğunun saptanmasının önem arz ettiği düşünülmüş ve amaçlanmıştır.
Kitapta; işletme yönetimi, örgüt kültürü, rekabet stratejileri ve stratejik yönetim konuları ile ilgili literatür bilgileri yanında örgüt kültürü, rekabet stratejileri ve rekabet üstünlüğü arasındaki etkileşimleri ölçmeye yönelik bir araştırma ve sonuçları yer almaktadır.
Kitap, gerek ulusal ve uluslararası rekabeti hedefleyen işletmeler ve gerek konuyla ilgili akademik camia, şahıs ve kuruluşlar için özgün ve yol gösterici temel bir kaynak eser niteliği taşımaktadır.