Bu kitabın sunumunda en önemli farklılık; müziklerini Şeref İzgü`nün yaptığı bir albümle birlikte piyasaya çıkıyor olması. Sanatçı, projeyi `müzik albümlü şiir kitabı` olarak adlandırıyor. Albümü benzer çalışmalardan farklı kılan, müziklerin her şiir için şiirin yapısına uygun bestelenmiş ve hem geleneksel Türk müziği hem de uluslararası müzik formlarında olması. İlk kez bir projede bu kadar farklı müzik türü şiirle kaynaştırılarak sunuluyor. Müzik albümü, kitapla birlikte hediye ediliyor.
Hiçbir şair şiirinden geri kalmak istemez. Bu doğrudur da, kendi gibi şiir yazan şair çok azdır. Şahan Çoker, kendi gibi şiir yazan ender şairlerden. Hem de en delikanlısından...
Sevgili Şahan Çoker, veda nerede kaldı, başlangıç nerede? Arafta bıraktın bizi. Biliyorum o karanlık dizelerin ışığa sımsıkı yapışmıştır ama bu çarpışmaya henüz hazır değildim. Okudum seni, hazır olmam gerekiyormuş.
Ey dikbaşlı melankoli, ey Hüzün Entarisi, ey Şahan Çoker bir şey itiraf edebilir miyim: Bana ve benim gibilere acıma! Kanatıncaya kadar yaz.
Cezmi Ersöz
Şair, hem de şiirine Şahan, Hayatın yanağına "anarşist bir öpücük" konduran ve bize mısra mısra yalnızlığın sokaklarını dolandıran adam.
Asi ve devrimci sesi, içli taşra şarkılarını andıran; ekmeği de suyu da çayı da hüzne bandıran adam.
Rüyası berrak bir iman, dünyası gam üstüne gam.
"İçimizdeki şiir söyleyen çocuk" hiç susmasın diye bütün çocuklar için şiirle selama duran adam.
Ne zaman dinleseniz onu, ya da okusanız bir şiirini karanlık dağılır, yüreğinize bir aydınlık çöker.
Şair, dost, arkadaş, Şahan Çoker.
- Sıtkı Caney