Tükendi
Stok Alarmı“Bugün inandığımız fikirlere neden inandığımızı, dünün fikirlerinde neyin yanlış olduğunu (neden başarısız olduklarını/artık kullanılmadıklarını), örneğin Altın Standardı’ndan Keynesçiliğe, Thatcherizm’den günümüze nasıl geldiğimizi anlamak için fikirlerin tarihsel gelişiminin daha fazla üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum.”
“Temel sorun, [derste öğretilen] iktisadın büyük çoğunluğunun ortodoks/anaakım olmasıdır. Öğrencilere post-keynesyenler, kurumsalcılar ve marksistler tarafından geliştirilen alternatif yaklaşımlar anlatılmıyor.”
“Derslerde, iktisadi modelleri desteklemek veya bu modelleri çürütmek için ampirik kanıtların daha fazla kullanıldığını görmek isterdim. Bu, çok soyut görünen fikirlerin gerçek dünyayla bağlantısını kurmaya yardımcı olacaktır.”
“Daha geniş bir perspektif sunmak için sadece neo-klasik iktisada değil ortodoks olmayan iktisada da odaklanılmalı.”
Yukarıdaki ifadeler iktisat öğrencilerine ait. Öğrenciler (ve anaakım iktisadın entelektüel tekeline itiraz eden öğreticiler) uzun süredir iktisadın daha geniş bir perspektifle öğretilmesini talep ediyor.
Bu çalışma, iktisat öğretiminin bu talebe uygun bir şekilde yeniden tasarımında kullanılabilecek çoğulcu yöntem ve araçlar sunmaktadır. Çalışma, iktisat öğretimine yapılan eleştirileri göz önünde bulundurarak, heterodoks iktisadın ve çoğulculuğun neden öğretilmesi gerektiği ve bu öğretimin kapsamı konularına odaklanmaktadır. Bu bağlamda, çalışmada, heterodoks iktisat ve çoğulculuğun tanımları, bunları öğretmeye yönelik argümanların bir özeti ve böyle bir öğretim için kullanılabilecek yöntemler sunulmaktadır.