Tükendi
Stok AlarmıHastalık ve sağlık, hayatımızdaki merkezi yerlerini korumaktalar. Her ikisi temelde kültürel değerlerle yakından ilgili olduğu ve toplumsal koşullara göre farklı çehrelere büründüğü için ikisinin de sosyolojik açıdan incelenmesi gerekir. Bu kitap, böylesi bir çabanın ürünü olarak ortaya çıkmıştır. Kitap, öncelikle yükselen bir değer olarak sağlığı ele almakta ve sağlığın artan öneminden, bununla birlikte giderek nasıl bir yaşam ideolojisine ve serbest piyasada alınıp satılan bir metaya dönüştüğünden bahsetmektedir.
İkinci olarak kitap, hastalık olgusuna eğilmekte ve hastalığı sosyo-kültürel bağlamda, yoksulluk ve sosyal sınıf gibi toplumsal faktörlerle ilişkisi bağlamında ele almaktadır. Kitap üçüncü olarak, toplumdaki temel ilişki biçimlerinden biri olan hekim-hasta ilişkilerini kuramsal yaklaşımlar bağlamında incelemektedir.
Burada ayrıca, hastalık-sapkın davranış ilişkisinden ve hastalığın duygusal yansımalarından da söz edilmektedir. Kitapta son olarak, son dönemlerde hastalık ve sağlıkla daha ilişkili hale gelen ilaç endüstrisi ve sağlık, gıda ve sağlık, kentsel mekânlar ve sağlık, insan-hayvan etkileşimi ve sağlık, salgınlar ve sağlık gibi konular işlenmektedir.