Çalışma hayatı, yaşamımızın en önemli parçasını oluşturuyor. Kemal Siyahhan bu yeni romanında çocukluğundan itibaren içinde bulunduğu Sultanhamam’da başarılarının yanı sıra yanılgılarını da saptıyor. Konforlu yaşam ve bu yolla mutluluğa ulaşmaya çalışan yakın çevresinin, işadamlarının ve toplumun evrensel endişelerini su yüzüne çıkarıyor. Hamal, bambaşka bir dünyanın yazılı olmayan kurallarını samimiyetle yansıtan bir roman.
*İlkokul biter bitmez iki yıl mahalledeki bakkala takılıp çıraklık ettim. Sonrasında mahalledeki parça kumaş satan bir mağazada birkaç yıl tezgâhtarlık, ardından babam kulağımdan tuttuğu gibi Sultanhamam’a götürdü beni. ‘Gideceğimiz yer gerçek mekteptir’ dedi. Yıllarca üzerinde bir hırkayla mutlu olmuştu. Fazla malda haram vardır, demişti. On yedi on sekiz yaşındaydım.*
Yazar Hakkında:
Kemal Siyahhan , 1963’te Şanlıurfa, Siverek’de doğdu. Erken yaşta iş hayatına atıldı ve tekstil (perde) sektöründe önemli başarılara imza attı. 1979 yılından itibaren Atmaca, Deli, Öküz, Hayvan, Esmer ve Deve gibi bazı mizah ve edebiyat dergilerine sayısız karikatür ve resimli öyküler çizdi. Yazarın, Öylesine Yaşandı (2002), Lale Bahçelerinden Fransız Sokaklarına (Leman Yayıncılık, 2006) resimli romanlarının yanı sıra, Kenger (2008) Yalnız Mor (2009) Roza’nın Gözleri (2010) Sanrı ve Gerçek (2011) ve Bermal (2012) adlı yayınlanmış eserleri bulunmaktadır.