Tükendi
Stok Alarmı“Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir” sözünden hareketle değişimin hızı, teknolojinin ilerleyişiyle birlikte kendini olağanca gücüyle hissettirmektedir. Değişim, ülke sınırlarını ortadan kaldırarak dünyayı küresel bir bütün haline getirmiştir. Küreselleşen dünya, insanoğlunun ahlak, norm ve anlayışında da dönüşüm yaratmış; ekonomik, sosyal ve toplumsal hayatını yeniden şekillendirmiştir.
Yeniden şekillenme, davranışlara yansır ve davranışın temelinde insan yer almaktadır. Bu bağlamda insan, her şeyden önce bir bireydir. Diğer taraftan da bireyler, aynı zamanda işletmelerin insan kaynağı rolünü üstlenirler. Değişimin ve dönüşümün yarattığı rekabet, zayıf yönlerin azaltılması, güçlü yönlerin daha da güçlendirilmesi insan kaynağından en etkin şekilde faydalanmak isteyen yönetim profesyonellerinin ve bilim adamlarının inceleme konusu olmuştur. Bu noktada, insan davranışlarını anlamlandırmak, örgüt içindeki bireylerin etkileşimlerinin sonuçlarını, nedenlerini sorgulamak, tartışmak önem kazanır hale gelmiştir.
Örgütsel davranış; birey, örgüt ve çevre bağlamında, çeşitli değişkenlerin bir araya gelmesiyle olumlu veya olumsuz örgütsel çıktılara neden olmaktadır. Bu kitapta; örgütsel davranış yazınına, araştırmacılara, yöneticilere faydalı olabileceği düşünülen kavramlara yer verilmiştir. Ancak, dünyanın bile kainatta bir kum tanesi olduğu biliniyorsa, örgütsel davranışın sınırları içerisinde ele alınabilecek konuların tamamının veya bunların en ayrıntısına kadar işlenerek kitaba aktarılmasının rasyonel bir olasılık olmadığı da bilinmelidir.