“Bazen zirvede aradığın şey için, alçakları eşelemek gerekir.”
Sürgün edilmiş bir ruhun toprakla, kökleriyle ve kendi içsel derinlikleriyle verdiği amansız mücadeleyi anlatan bu hikâye, Neve’nin gölgelerin ardındaki gerçek kimliğini bulma yolculu-ğunu işliyor. Neve, toplumun dayattığı sınırları aşmak için sürgüne mahkûm edildiğinde, her şeye rağmen içsel özgürlüğünü keşfetmek ve kendini yeniden inşa etmek zorunda kalır. Yal-nızlık ve dirençle yoğrulan bu yolda, Neve’nin ruhu her adımda derinleşen bir direnişle büyü-yor.
Toplumun kabul etmediği, lanetli saydığı bir geçmişle yüzleşirken, köklerini keşfetmeye çalı-şıyor. Kendi varoluşunu sorgularken, içindeki en karanlık yanlarıyla yüzleşiyor ve her defa-sında yeniden ayağa kalkıyor. Neve’nin, insanın yalnızca kendiyle barış içinde var olabilece-ğine dair öğrendiği bu yolculuk, içsel bir direnişin en saf hâlini ortaya koyuyor.
Eğer bu kitabı elinize aldığınızda kendinizi herkesten arındırıp bir “Hiç kimse” olarak okursa-nız, bu hikâye sizin için her şey olacaktır. Fakat bu satırları herkesin gözleriyle okumaya baş-larsanız, yalnızca bir hiçlik bulacaksınız.
Bir sürgünle başlayan bu hikâye, toplumun dışladığı Neve’nin içsel yolculuğunu konu alıyor. Neve, kendisine dayatılan sınırları aşmak ve gerçek kimliğini bulmak için ruhunun en derinle-rine inmeye, köklerinin ulaştığı her karanlık gölgeyle yüzleşmeye zorlanır. Sürgün edildiği bu yalnızlık ve yargılarla dolu dünyada Neve, geçmişi ve kökleri hakkında öğreneceği sırlarla kendini yeniden tanıyacaktır. Her şeyden arınmış, kendi benliğiyle baş başa kalarak çıktığı bu yolculukta doğanın, erdemin ve kendi içsel gücünün ona sunduğu sırlara dokunacak, en ka-ranlık korkularının üstesinden gelmeye çalışacaktır.
Göğün Kökleri, bir ruhun kendini bulma, dünyayla olan…