Tükendi
Stok Alarmı“Sevgili Bilge Çevik bu kitabıyla, gelecekte gölgesini cömertçe evlatlarımıza sunacak bir ağacın fidanını dikti. İnsanlığın en temel meselelerinin kökeninde yatan zorbalığı şefkatle ve bu denli yalın bir dilde okumak ne hoş.”
-İrem Polat Klinik Psikolog, Çift ve Aile Terapisti
“Bilge Çevik, bu kitapta zorbalık sorununu Türkiye’de ender bulunan bir derinlikle ele almış. Zorbalığın yetişkinlerden çocuklara intikal eden duygular sonucunda nasıl ortaya çıktığını, eğitim kurumlarının adlarını lekelememe kaygısıyla zorbalığın köklü bir kültüre dönüşmesine nasıl göz yumduklarını gerçek ve güncel tanıklıklarla cesurca göstermiş. Bununla da yetinmeden, biz yetişkinlere adım adım çözüme giden yolları göstermiş, hem öğrenci hem ebeveyn hem de eğitmenler için zorbalıkla alakalı başucundan eksik edilmeyecek bir kitap!”
-Gülüş G. Türkmen Sürdürülebilir İyi Ebeveynlik Felsefesi Kurucusu, Araştırmacı, Yazar
“Hem kişilik psikolojisi hem de sosyal psikolojinin kesiştiği önemli çalışma alanlarından biri olan akran zorbalığının, etkileri de sebepleri de kişisel olmaktan çok uzaktır. Genç meslektaşlarımdan Bilge Çevik’in, hem kıvraklık dolu bir zihinsel olgunlukla bilimsel bilgileri birleştirmesi hem de enerjisi ve yalın üslubuyla bu bilgileri gerçek yaşam hikâyeleriyle sentezlemesiyle bu kitap ortaya çıkmıştır. Mağdurdan zorbaya aileden tanıklara ve son olarak da okuldan topluma tüm paydaşları ele alışıyla, konunun bütünlüğünü kavramak çok daha kolaylaşıyor. Kitapta da görüleceği üzere zorbalık, neden sadece o kişinin, şu ailenin, bu okulun ya da öteki mahallenin değil de hepimizin meselesiymiş, Bilge Çevik genç bir solukla ve çevik bir ustalıkla anlatmış. Keyifli okumalar!”
-Dr. Özge Kantaş Sosyal Psikolog, Psikodramatist
“Zorbalık, üzerinde düşünmeye ve konuşmaya kolayca cesaret edemediğimiz bir konu. Bilge Çevik kitabında zorbalığı ve zorbalığa maruz kalmayı bilimsel kanıtlara dayanarak cesurca anlatmış. Zorbalık, bir toplum meselesidir. Bu meseleyle ilgili geniş bir rehber niteliğinde olacak oldukça kapsamlı bir kaynağımız var artık.”
-Bahar Çakır Uzman Klinik Psikolog