*Nihilizm örneğinde, insanoğlu, Allah inancından uzaklaşırken, onun için hareket noktası, değerler manzumesi, kalmamıştır. Çünkü, Tanrı inancı yoksa bağlayıcı hiçbir ahlaki ilkeden de bahsedemeyiz.*
Medya yoluyla çok çeşitli felsefî ve ideolojik görüşler ve inkârcı akımlarla karşılaşmaktadır. Ateizm, materyalizm (maddecilik), natüralizm, darvinizm, marksizm, pozitivizm, nihilizm, agnostisizm, deizm, panteizm, bunların başlıcalarıdır. Bu inkârcı akımlar karşısında, gençlik, evrenin ve insanın niçin varolduğunu, bir Yaratıcı`nın olup olmadığı sorguluyor. Bu durum, gençlerin bilgi, düşünce, irade, özgürlük ve bilinç sahibi olmalarının bir gereğidir. O hâlde, yapılması gereken, gençliğin inanç konularıyla ilgili sorularını kanıtlara dayalı olarak cevaplamaktır. Ateizm, deizm, nihilizm gibi düşüncelerin akıl ve bilim önünde eleştirisini yapmaktır. Aksi hâlde, cevabını bulamadıkları sorular karşısında geçler şüphe ve boşluğa düşer, tarih şuurundan uzaklaşır. İşte bu kitap özellikle sosyal medya üzerinden yayılan bu soruna karşı İslam`ın çözümlerini ele almaktadır. Konuyla ilgili diğer kitaplardan farklı konular, kolaylıkla anlaşılacak bir dil, akıcı bir üslupla açıklanmıştır. Akılda kalıcı olması için benzetmeler ve hikâyeler ile verilen mesajlar pekiştirilmiştir.
Kitap, lise ve üniversite çağındaki gençlik için kaleme alınmış, din kültürü dersleri için de kaynak olacak niteliktedir.