Kimi zaman anlatılan hikâyedeki gerçeklik, gerçek hayatın o kadar üstüne çıkar ki insan yaşadığını garipser. Serpil Canalan anlatısı; yan yana birlikte yaşadığımız, hayalini kurduğumuz, hayal etmekten ürktüğümüz, bazen
de hiç aklımıza gelmese bile anlatıldığında, “nasıl olur da böyle şeyler olur” diyeceğimiz hayatları, alegorik ve şiirsel bir dille sunuyor.
Öykü ile hemhal olmayı seven, yerleşik hayatın
kıyametinden edebiyatın ferahlığına sığınmak isteyen
herkes için…
“Hayatım, benliğim kelimelerle sayılar arasında bitmek bilmeyen bir savaşa dönüşmüştü. Elbette kelimelerin tarafındaydım. Sayıların yorucu, ezici dünyasında gün geçtikçe değersizleşiyordum. Harflerin insanı olarak rakamların içinde çarpılıyor, bölünüyor, eksiliyor, toplanamıyordum.”
SERPİL CANALAN
Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Anasanat dalından fakülte
birincisi olarak mezun oldu. Aynı üniversitenin Sahne Sanatları Bölümü’nde yüksek lisans öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir. Çeşitli sahne ve tiyatro dergilerinde oyun analiz, eleştiri, röportaj yazıları ve bazı edebiyat dergilerinde öykü, kitap kritik, film inceleme yazıları yayınlandı. Öyküleri “Nezihe Meriç Öykü Yarışması Seçkisinde” ve “Mahal Edebiyat Dergisi Öykü Yarışması Seçkisinde” yer aldı. 2019 yılında Sabriye’yi Boğmuşum adlı ilk öykü kitabı Vapur Yayınları tarafından yayınlandı. Van Devlet Tiyatrosu’nda Sahne Yöneticisi olarak görev yapmaktadır.