Tükendi
Stok AlarmıBir eğitim çınarının yolculuğu.
Kendini yeni kuşakların yetişmesine ve eğitimine adamış kaç mühendis tanıdınız? İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), Kültür Koleji ve diğer Kültür Eğitim Kurumları’nın kurucusu olan Fahamettin Akıngüç’ün hayatını anlatan *Fahamettin Akıngüç: Kendini Eğitime Adamış Bir Mühendis* adlı kitap işte tam da böyle bir kişiliğe ayna tutuyor.
Cumhuriyet dönemi sonrasında ülkemizde özel okulculuğun gelişmesi ve gelen her yeni kuşağa yenilikçi ve çağdaş eğitim olanaklarını sunmak için çabalayan Akıngüç’ün 90 yıllık yaşam öyküsünü anlatan bu biyografik kitabın satır aralarından eğitim tarihimizde yaşanan değişimi de izleyebilirsiniz. Aynı zamanda bir mühendisin analitik bakış açısının eğitim hayatına neler katabileceğinin ipuçları da bu kitapta saklı.
Kitap, Akıngüç’ün doğumundan başlayarak Kültür Eğitim Kurumları’nın 50. Yıldönümü’ne dek uzanan bir zamansal izlekte Akıngüç’ün kendisinin anlatımlarına; birlikte çalıştığı Prof. Dr. Tamer Koçel, Prof. Dr. Dursun Koçer, Prof. Dr. Semahat Demir, Dr. İlhami Fındıkçı, Erdoğan Yılmaz gibi eğitimci ve bilim insanlarının onun hakkında yazdıklarına; Muazzez İlmiye Çığ ve Prof. Dr. Bozkurt Güvenç gibi dostları ile Refik Erduran, Abbas güçlü gibi önemli kişilerin ona yazdıkları mesajlara dayanıyor.
Halen İKÜ Kurucu Onursal Başkanı olarak eğitimci hayatına devam Fahamettin Akıngüç’ün hayatını anlatan kitap, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde İstanbul Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda düzenlenen bir toplantı ile basına tanıtıldı. Toplantıda konuşan ve kitabın 2 yıllık bir emeğin sonucu olduğunu anlatan Fahamettin Akıngüç’ün kızı ve İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver *56 yıldır eğitime gönül vermiş bir babanın kızı olmaktan gurur duyuyorum* dedi.